Vi talar om teater våren 2022

macbeth_list_Klara-G

Välkommen att delta i teatercirkeln TALA OM TEATER, Scenpass Stockholms kostnadsfria studiecirkel som sker i samarbete med Vuxenskolan. En gång i månaden talar vi om teater vi sett – under ledning av de två eminenta cirkelledarna Ingegerd Rönnberg och Margareta Tegerstedt. Våren 2022 diskuterar vi fyra föreställningar på temat ”Klassiker i nytt ljus”.

Många av oss känner att scenkonstupplevelsen berikas och fördjupas när vi får prata med andra om de föreställningar vi ser. Därför har vi startat teatercirklar i samarbete med Vuxenskolan. Det är högt i tak, vi diskuterar och vi lär oss av varandra. Teatercirkeln är helt kostnadsfri och bygger på deltagarnas engagemang och intresse.

När du kommer till våra möten skall du alltså ha sett föreställningen vi ska tala om. Mötena äger rum en torsdag i månaden. Du måste själv boka (och betala) de föreställningar som vi skall tala om. Lyckas du inte få tag i biljett till någon av dem brukar det ändå vara givande att delta i diskussionen.

Du anmäler ditt deltagande i teatercirkeln via epost teatercirkel@gmail.com

Med anledning av vårt samarbete med Vuxenskolan uppges vid anmälan: Namn, adress, personnummer, epostadress och mobilnummer.

Anmäl dig senast den 3 februari.

Anmälan är bindande och gäller samtliga tillfällen. Antalet platser är begränsat. Teatercirkeln hålls i en av Vuxenskolans lokaler på Södermalm mellan kl 18-20. Vi återkommer om vilken lokal det blir.

MACBETH är en av föreställningarna vi ska prata om. Foto Klara G/Dramaten.

Temat för våren 2022 är ”KLASSIKER I NYTT LJUS.” Vårens datum för träffarna med cirkeln är den 17 februari, 24 mars, 21 april och 19 maj, kl 18-20.

Torsdag 17 februari. Vi talar om MACBETH. Jens Ohlin och Hannes Meidal har fritt efter Shakespeare skapat en syskonpjäs till succén Hamlet på Teater Galeasen. Baby Macbeth uppsöks av tre väsen med profetior om en blodig framtid. Babys föräldrar är övertygade om att civilisationen är hotad och ser som sin plikt att stoppa det onda. Premiär på Dramaten 2 februari. Läs mer och boka här.

Fröken Julie på Dramaten. Foto Klara G.

Torsdag 24/3. Vi talar om FRÖKEN JULIE. Marie-Louise Ekman låter Marie Göranzon och Krister Henriksson axla huvudrollerna i Strindbergs drama. Hon har även skrivit en ramberättelse om ett teatersällskap som för tusende gången ska spela Fröken Julie. Privatlivet är i kaos och åldern gör sig påmind. Yrkeslivet är den sköra livlinan. Premiär på Dramaten 24 februari.  Läs mer och boka här

Gasljus på Kulturhuset Stadsteatern. Foto Ackerup.

Torsdag 21/4. Vi talar om GASLJUS. Gastkramande thriller om en hustru som långsamt bryts ned av maken inom hemmets väggar. Bella hör fotsteg i huset fast ingen är där, ljuset går upp och ner och med mörkret växer oron. En besökare får till sist Bella att reflektera över om hon känner sin egen man. Huvudrollen spelas av Helena af Sandeberg. Premiär på Kulturhuset Stadsteatern 18 mars. Läs mer och boka här.

Kulla-Gulla på Kulturhuset Stadsteatern. Foto Matilda Rahm.

Torsdag 19/5. Vi talar om KULLA-GULLA. Martha Sandwall-Bergströms romaner skildrar ett Sverige med förfärlig fattigdom och djupa klassklyftor. Gulla tas från barnhemmet för att arbeta på Kullatorpet. Hon är en kapabel ung kvinna som trivs med det hårda slitet på gården. Dessutom präglas hon av osviklig godhet och kamp för rättvisa. Fantastiska Maja Rung gör huvudrollen. Premiär på Kulturhuset Stadsteatern 25 februari. Läs mer och boka här.

Text om föreställningarna från Ingegerd Rönnberg, cirkelledare


Nu hoppas vi bara att vi kan fortsätta att gå på teater och scenkonst under våren 2022! Vi följer givetvis de rådande restriktionerna och kommer att informera skyndsamt om eventuella förändringar i verksamheten. 

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia