Om Scenpass Stockholm, en del av Riksteatern

Välkommen till Scenpass Stockholm

Med Scenpass Stockholm får du mer kultur för pengarna!

Förmånskortet scenpasset ger dig rabatt på ett 30-tal scener i Stockholm. Du få följa med bakom scenen, titta in i teaterhusen, åka på teaterresor och du blir inbjuden till aktiviteter, samtal och mingel. Förutom stående rabatter får du också hela tiden massa bra och intressanta erbjudanden via epost! Enda kravet är att du uppger din epost när du blir medlem, för vi kommunicerar med dig digitalt.

Våra aktiviteter arrangeras av föreningen, och styrelsen strävar alltid efter att hålla kostnaderna nere och erbjuda trevliga aktiviteter till ett bra pris. Vi tar gärna emot tips från medlemmarna! Styrelsen jobbar så mycket den mäktar med. Allt arbete sker ideellt.

Scenpasskväll på Dockteatern Tittut 2018. Kersti Öberg välkomnar medlemmarna! Foto Titti Grahl.

Scenpasskvällar

Scenpasskvällarna är trevliga, informativa, informella träffar där du träffar andra scenpassinnehavare och representanter från de scener i Stockholm som är anslutna till Scenpass Sverige. Vi möts på en teater, träffar en konstnärlig ledare, regissör eller en koreograf som berättar om sin och teaterns verksamhet. Sedan minglar vi, pratar, diskuterar och blir informerade om annat som händer i Stockholms teater- och scenkonstvärld.

Scenpasskväll på Scenkonstmuseet 2019. Guidning runt i utställningarna och sen fika! Foto Diana Thoor Kalén och Titti Grahl.

Annan verksamhet

Vi arrangerar teaterresor till scener utanför Stockholm. Vi ordnar gärna en visning av ett teaterhus eller en intressant föreläsning eller ett samtal med en regissör eller annan inom scenkonstområdet. Många gånger arrangeras aktiviteterna i samarbete med en samarbetsscen och erbjuds medlemmarna helt gratis. Mycket populärt har det varit när vi har arrangerat ”Från ax till limpa” när vi får följa tillblivelsen av en föreställning under ett flertal träffar.

Gruppbild2, foto Diana Thoor Kahlen
Teaterresa till Åbo i februari 2020 för att se Kalevala. Foto Diana Thoor Kalén.

Tala om teater

En annan spännande aktivitet är Tala om teater; Scenpass Stockholms kostnadsfria studiecirkel som sker i samarbete med Vuxenskolan.
Många av oss känner att upplevelsen berikas och fördjupas när vi får prata med andra om de föreställningar vi ser. Därför har vi startat teatercirklar i samarbete med Vuxenskolan. En gång i månaden talar vi om teater vi sett – under ledning av våra fantastiska cirkelledare Ingegerd Rönnberg och Margareta Tegerstedt! Det är högt i tak, diskussionerna är livliga och vi lär oss av varandra! Teatercirkeln är helt kostnadsfri och bygger på deltagarnas engagemang och intresse. När du kommer till våra möten skall du alltså ha sett föreställningen vi ska tala om. Mötena äger rum en kväll i månaden.

Läs gärna en artikel i programtidningen Welma via länken: Tala om teater_artikel i Welma 2020.

Bli medlem du också!

Nya roliga, spännande och informativa medlemsaktiviteter väntar runt hörnet!

På Scenpass Sveriges hemsida finns allt du behöver veta om medlemskapet -klicka här.

Scenpasskväll på Pygméteatern 2018. Två ordföranden: Agneta Ahlin och Jane Bujila. Foto Titti Grahl.

Vi har gjort väldigt mycket sedan starten 2008!

Går gärna in på Arkivet för att se våra evenemang i kronologisk ordning här »

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia