Teaterresa till Vadstena 30 juli. Osa innan 6 juli.

504

Nu har vi i styrelsen för Scenpass Sthlm haft flera möten och fixat och trixat för att få till en trevlig teaterresa till Vadstena den 30 juli. Och här kommer en inbjudan! Det är lite bråttom: du har på dig t.o.m. den 6 juli att svara om du vill åka med!

Du svarar till info@scenpass-stockholm.se. När vi tagit emot din anmälan skickar vi bekräftelse och betalningsinfo.

Vad: Teaterresa med Scenpass Stockholm till Vadstena för att se ARGBIGGAN av William Shakespeare, i regi av Ronny Danielsson.
När: 30 juli 2023
Boka plats: Du bokar genom att mejla till info@scenpass-stockholm.se. Vi registrerar dig/er, skickar bekräftelse/bokningsinfo och lämnar över din bokning till Shakespearefabriken. Ha gärna i åtanke att all kommunikation sker manuellt och att det därför kan dröja lite innan du får svar.
Pris: 795 kr.
Mat som ingår i priset: Frukt på bussresan ned till Vadstena, lunch i Vadstena, macka/snacks på bussresan hem.
Mer info: Personer från styrelsen kommer att följa med i bussen och se till så att allt går enligt plan.

Dagsöversikt:
08.00 – Avfärd från Stockholm med Westin Buss (vi  återkommer med info om vilken busshållplats)
11.00 – Framme i Vadstena.
11.00 till 14.30 – Fri sightseeing i Vadstena med allt vad staden har att erbjuda; t.ex. besök på slottet, lunch vid hamnen och ett dopp i Vättern.
Lunch serveras. Vi återkommer om var och när!
14.30 – Avfärd med Kungståget (tuff-tuff-tåg) med destination Shakespearefabriken. En specialtur där ni får se de allra vackraste delarna av Vadstena.
15.00 – Framme i Shakespearefabriken. Gruppen får träffa delar ur ensemblen och teaterns konstnärlige ledare Pontus Plaenge håller en introduktion till pjäsen; ARGBIGGAN.
16.00 till 19.00 – Föreställning!
19.00 – Hemfärd mot Stockholm.

ARGBIGGAN

Den italienske adelsmannen Baptista i Padua har två döttrar som han vill gifta bort. Den äldsta, Katarina, är ovillig att underkasta sig en äkta make, men den yngsta, Bianca, som har flera friare, får inte gifta sig innan Katarina har gjort det. Biancas tre friare vill förstås så fort som möjligt få Katarina gift med någon, så att de kan få gifta sig med Bianca, och då dyker Petruchio upp i Padua. Katarina är känd som en arg, självständig kvinna med en stark egen vilja, som gärna läxar upp friare både med ord och med slag och Petruchio ser det som sitt livs utmaning att få henne på fall. Får han det?

RONNY DANIELSON

Sommaren 2023 gästas Shakespearefabriken för första gången av en extern regissör, Ronny Danielsson. Ronny är en av landets mest erfarna och anlitade regissörer och har gjort sig känd bl.a. för sina brett anlagda iscensättningar av musikaler som Jesus Christ Superstar, Evita och Les Miserables för att nämna några. Ronny Danielsson har också satt upp en rad av Shakespeares pjäser, något som ligger honom varmt om hjärtat: En midsommarnattsdröm, Som ni vill ha det, Romeo och Julia, En vintersaga, Argbiggan.

Läs mer om föreställningen här.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia