Teaterresa till Vadstena 2023

504

Hej!

Nu har vi fått all information vi behöver från Vadstena för att kunna styra upp en väldigt spännande resa dit den 30 juli för att se föreställningen ARGBIGGAN!

Vi i styrelsen ser verkligen fram emot den här aktiviteten!

Du bokar och betalar själv din biljetter/dina biljetter via den här länken till Shakespearefabrikens biljettbokning. Platserna via denna länk är reserverade för Scenpass Stockholms räkning. Skynda att boka!

Vi reser i två bussar från Westin buss från Cityterminalen invid Centralstationen. Det ska framgå på allmänna skyltar var bussarna avgår ifrån. Kom gärna i god tid. Bussen avgår kl. 08.00.

Lunchen serveras kl.12:00 på Restaurang Wasa på Rådhustorget i Vadstena. På menyn står ugnsstekt lax med vitvinssås, grönsaksjulienne, citron samt kokt färskpotatis. Sallad, smör, bröd och vatten står på bordet när vi kommer. Önskas någon annan dryck som öl, vin, läsk, kaffe så finns det att köpa på plats. OBS! Om du är vegetarian eller inte tål fisk p.g.a. allergi och behöver beställa en annan rätt – hör av dig snarast till info@scenpass-stockholm.se.

Kontaktperson på Shakespearefabriken:
Jakob Graf jakob@shakespearefabriken.se
072-333 21 26

Kontaktperson på Scenpass Stockholm:
Hanna Melanton Appelfeldt
hanna.appelfeldt@gmail.com
073-669 55 51

Vad: Teaterresa med Scenpass Stockholm till Vadstena för att se ARGBIGGAN av William Shakespeare, i regi av Ronny Danielsson.
När: 30 juli 2023
Boka plats: Du bokar och betalar via den här länken.
Pris: 795 k (bussresa t&r samt teaterbiljett)
Mat som ingår i priset: Frukt på bussresan ned till Vadstena, lunch i Vadstena, macka/snacks på bussresan hem.
Mer info: Personer från styrelsen kommer att följa med i bussen och se till så att allt går enligt plan.

Dagsöversikt:
08.00 – Avfärd från Stockholm (Cityterminalen) med Westin Buss.
11.00 – Framme i Vadstena.
11.00 till 14.30 – Fri sightseeing i Vadstena med allt vad staden har att erbjuda; t.ex. besök på slottet, lunch vid hamnen och ett dopp i Vättern.
12.00 Lunch serveras på Restaurang Wasa på Rådhustorget i Vadstena.
14.30 – Avfärd med Kungståget (tuff-tuff-tåg) med destination Shakespearefabriken. En specialtur där vi får se de allra vackraste delarna av Vadstena.
15.00 – Framme i Shakespearefabriken. Vi får träffa delar ur ensemblen och teaterns konstnärlige ledare Pontus Plaenge som håller en introduktion till pjäsen ARGBIGGAN.
16.00 till 19.00 – Föreställning!
19.00 – Hemfärd mot Stockholm.

ARBIGGAN

Den italienske adelsmannen Baptista i Padua har två döttrar som han vill gifta bort. Den äldsta, Katarina, är ovillig att underkasta sig en äkta make, men den yngsta, Bianca, som har flera friare, får inte gifta sig innan Katarina har gjort det. Biancas tre friare vill förstås så fort som möjligt få Katarina gift med någon, så att de kan få gifta sig med Bianca, och då dyker Petruchio upp i Padua. Katarina är känd som en arg, självständig kvinna med en stark egen vilja, som gärna läxar upp friare både med ord och med slag och Petruchio ser det som sitt livs utmaning att få henne på fall. Får han det?

RONNY DANIELSON

Sommaren 2023 gästas Shakespearefabriken för första gången av en extern regissör, Ronny Danielsson. Ronny är en av landets mest erfarna och anlitade regissörer och har gjort sig känd bl.a. för sina brett anlagda iscensättningar av musikaler som Jesus Christ Superstar, Evita och Les Miserables för att nämna några. Ronny Danielsson har också satt upp en rad av Shakespeares pjäser, något som ligger honom varmt om hjärtat: En midsommarnattsdröm, Som ni vill ha det, Romeo och Julia, En vintersaga, Argbiggan. Läs mer om föreställningen här.

Scenpass Stockholm – en del av Riksteatern finns på Facebook. Vill du bli medlem? Besök www.riksteatern.se www.scenpass-stockholm.se   
info@scenpass-stockholm.se

SCENPASS STOCKHOLM HEMSIDA  l  SCENPASS STOCKHOLM FACEBOOK

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia