Tala om teater med oss våren 2024

utskick spring 2024

Välkommen att delta i teatercirkeln TALA OM TEATER, Scenpass Stockholms kostnadsfria studiecirkel som sker i samarbete med Vuxenskolan. En gång i månaden talar vi om teater vi sett – under ledning av Ingegerd Rönnberg och Margareta Tegerstedt. Våren 2024 diskuterar vi fyra föreställningar på temat ”Toner på tiljan – teater och musik i samklang”. Vi ses följande torsdagar: 8 februari, 14 mars, 11 april och 16 maj, kl 17-19.

Många av oss känner att scenkonstupplevelsen berikas och fördjupas när vi får prata med andra om de föreställningar vi ser. Därför har vi startat teatercirklar i samarbete med Vuxenskolan. Det är högt i tak, vi diskuterar och vi lär oss av varandra. Teatercirkeln är helt kostnadsfri och bygger på deltagarnas engagemang och intresse.

När du kommer till våra möten skall du alltså ha sett föreställningen vi ska tala om. Mötena äger rum en torsdag i månaden. Du måste själv boka (och betala) de föreställningar som vi skall tala om. Lyckas du inte få tag i biljett till någon av dem brukar det ändå vara givande att delta i diskussionen.

Du anmäler ditt deltagande i teatercirkeln via epost teatercirkel@gmail.com

Med anledning av vårt samarbete med Vuxenskolan uppges vid anmälan: Namn, adress, personnummer, epostadress och mobilnummer.

Anmäl dig senast den 31 januari.

Cirkeln är gratis för scenpassmedlemmar. 

Anmälan är bindande och gäller samtliga tillfällen. Antalet platser är begränsat. Vi tillämpar principen ”först till kvarn”.  Vi träffas i Vuxenskolans lokaler, Heleneborgsgatan 7, t-bana Hornstull eller buss 4 till Högalidsgatan, 8/2, 14/3, 11/4 och 16/5, kl. 17:00 – 19:00. Karta

Vårens tema är ”Toner på tiljan – teater och musik i samklang”. Här kan du läsa mer om föreställningarna vi ska diskutera:

Torsdag 8 februari. Vi talar om TOLVSKILLINGSOPERAN. Brechts satir om människans förmåga att anpassa sig i en cynisk och orättvis värld är en älskad klassiker. Med Kurt Weills musik svingar sig denna fräcka tiggaropera  till höga höjder. Sofia Adrian Jupither regisserar det som kallas en galaföreställning. Föreställningen spelas på Dramatens Stora Scenen. Läs mer.

Torsdag 14 mars. Vi talar om YERMA. Lorcas drama om att få vara den man är och ha rätten till sin egen kropp, sin tro och sin sexualitet sätts upp i en visuell och musikalisk tolkning. Nina Zanjani gör huvudrollen, en ung kvinna besatt av längtan efter att få barn. Lisabo Houbrechts regisserar och låter diktaren Lorca ta plats på scenen och förtrolla män och kvinnor. Premiär på Dramaten Stora Scenen 1 februari. Läs mer.

Torsdag 11 april. Vi talar om MAKE ME AN INSTRUMENT. Begåvade artisten Frida Hyvönen tar ett djärvt steg mot att skapa en egen föreställning ihop med medmusiker, dansare,  kompletterande text och teaterns verktyg. Mångfaldigt prisade Lars Rudolfsson regisserar och lovar att det kommer att bli en uppsättning i en helt egen stilart och ton. Premiär på Orionteatern 9 mars. Läs mer.Torsdag 16 maj. Vi talar om HOTELL VITA HÄSTEN. Staffan Valdemar Holm regisserar oväntat  denna operetternas operett. Den  skildrar vilsna själar som i en tid likt vårt nu med kapprustning och imperialism vilar nerverna i österrikiska alperna. Stämningen balanserar mellan desperat munterhet och total katastrof . I ensemblen finns operasångare och skådespelare som Jonas Karlsson och Magnus Roosman. Premiär på Folkoperan 19 mars. Läs mer

Bilden överst: YERMA/Dramaten, promotionbild av teatern, TOLVSKILLINGSOPERAN/Dramaten, foto Micke Sandström, MAKE ME AN INSTRUMENT/Orionteatern, foto Christopher Backholm, HOTELL VITA HÄSTEN/Folkoperan, promotionbild av teatern.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia