Seminarieserien Teaterfolk startar!

EwaMaria Roos_final

Nu kör vi igång vår seminarieserie TEATERFOLK, där syftet är att presentera olika yrken och yrkesmänniskor från scenkonstens värld. Vi börjar med en kväll om skådespelarnas viktiga redskap; RÖSTEN. Vi får träffa EwaMaria Roos, som varit skådespelare i 30 år, men som nu är röstpedagog sedan sex år tillbaka – på Dramaten. Välkommen till Ö2 Bergsgatan den 12 februari!

VAD: En timme tillsammans i Röstens tecken med EwaMaria Roos
NÄR: 12 februari kl 18-19:30.
VAR: Ö2, Bergsgatan 11 på Kungsholmen. Karta.
ANMÄLAN: Boka din plats via epost info@scenpass-stockholm.se. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.
PRIS: 50 kr, att betalas vid ankomst, kontant eller via SWISH.
ÖVRIGR: Vi bjuder på kaffe & kaka.

Scenpass Stockholm – en del av Riksteatern kommer under 2024 att presentera yrkesmänniskor som arbetar med olika inriktningar inom scenkonsten, allt för att slutprodukten – föreställningen – ska bli så fulländad som möjligt. Rösten är ett viktigt redskap för en skådespelare, och Dramaten har en egen talpedagog knuten till teatern – EwaMaria Roos.

– Vi går på gym och tränar våra kroppar men hur ofta ägnar vi rösten en tanke? Och ändå talar vi med varandra varje dag, säger EwaMaria och fortsätter:  

– Vi kommunicerar från scen och salong, i vår familj, i våra relationer. Men tänker vi på hur vi låter och hur vi påverkar varandra genom våra röster? Vi kommer att prata om detta och ni kommer också att få utforska era egna röster och inte minst er andning – som ju är fundamentet för rösten. Så en stunds föreläsning varvat med röstövningar där vi avslutar med en frågestund. Passa på att fråga det du undrar över gällande talrösten och den sceniska rösten.

EwaMaria har nyligen givit ut en bok som heter ”Rösten: Så talar den till oss”. En röstbibel som innehåller allt från röstens historia till praktiska övningar. Du kan köpa den på plats.

Läs mer om EwaMaria på hennes hemsida här.

Foto: privat

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia