Se PANG BOOM KRASCH på Teater Tribunalen

Pang-Bom

Välkommen till en operamusikal om glödande visioner, mörka kval och den odödliga succén Glada Änkan. PANG BOOM KRASCH – EN ÄNKA FÖDS är ett musikaliskt möte mellan dåtid och nutid, efter en idé av Jonas Nerbe. Här handlar det om människorna bakom succén, hur upphovsmännen tillsammans med teaterns skådespelare, mot alla odds, drev  Glada änkan till premiär. Du har scenpassrabatt, såklart!

Vad: Frigruppen SthlmsMusikTeater presenterar PANG BOOM KRASCH – EN ÄNKA FÖDS.
Var: Teater Tribunalen. Hornsgatan 92, T-bana Zinkensdamm. Buss 4 eller 66.
När: 19 – 29 april 
Pris: 250 kr (ord. pris 420 kr). 
Kampanjkod: krasch
Boka: Du bokar din biljett på Tribunalens hemsida här. Skriv in rabattkoden ”krasch” efter att du tryckt ”Reservera mina platser”. 
Övrig info: Foajén öppnas en timme innan föreställningen med servering. Obs: Det förekommer rök och teatercigaretter i föreställningen.
Missa inte heller samtalen efter föreställningen – du är välkommen att stanna kvar och delta i samtalet och lyssna:
28 april – Pierre Schori, politiker, diplomat och författare.
29 april – Birger Schlaug, debattör, författare och tidigare språkrör för Miljöpartiet.

Det här är inte musik”, skrek teaterdirektören och höll för öronen när musiken till Glada änkan presenterades för honom för första gången. Året var 1905 och männen bakom den blivande världssuccén uppmanades att lämna Theater an der Wien.

Vi vet ju hur det gick med den saken: Våren 1906 slog den på allvar igenom i Berlin och blev en stilbildande succé över hela världen. I den här nyskivna operamusikalen är Andrea Tarrodis nykomponerade musik en brygga till den klassiska och välkända musiken från Glada änkan av Franz Lehàr. Ett sällsamt musikaliskt möte mellan dåtid och nutid efter en idé av Jonas Nerbe och med text av Andreas Boonstra. För regin står Eva Staaf.

”Ensemblen är full av espri. Det är fullt av glädje här.
SVT Kulturnyheter

”I periferin skymtar samhällsutvecklingen och förra sekelskiftets förändrade syn på alltifrån evolution till sexualitet och konstnärliga ideal.”  DN – Johanna Paulsson

Läs mer här

Foto: ©️Steff

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Marserbjudanden

Nu är det fullt ös på scenerna i Stockholm! Som scenpassmedlem har du rabatt på en rad olika teatrar. Via länken kan du läsa om

Läs mer »

Kallelse till årsmöte 2024

Vad: Årsmöte SCENPASS STOCKHOLM – EN DEL AV RIKSTEATERNNär: Torsdagen 21 mars – dörrarna öppnas kl. 17:45. Årsmöte kl. 18-19.Var: Teater Tribunalen. Hornsgatan 92, T-bana

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia