Titti Grahl, som arbetar för oss i Scenpass Stockholm och som administrerar kontakten med er och våra medlemsteatrar, har tyvärr blivit sjuk. Hon kommer att vara sjukskriven hela våren och återkommer i höst. Vi önskar henne ett snabbt och gott tillfrisknande!

Vi i styrelsen arbetar just nu med att tillfälligt omfördela och ta över hennes arbetsuppgifter. På grund av detta har vi inte kunnat återkomma till er om ni har försökt få tag på oss. Vi jobbar på detta och ser fram emot en fortsatt verksamhet för er!

Har ni frågor eller funderingar hänvisar vi till vår epostadress info(@)scenpass-stockholm.se

Varma hälsningar från oss i styrelsen i Scenpass Stockholm

Scenkonst i city och i förort

Stormen,  Shakespeares sista pjäs förbättrad av Staffan Valdemar Holm
Dramaten 2023
Regi: Staffan Valdemar Holm
Scenografi och kostym: Bente Lykke Møller

Se STORMEN på Dramaten (i regi av Staffan Waldemar Holm) för halva priset utvalda datum, och missa inte de sista föreställningarna av IRAKISK KRISTUS (Natalie Ringler har regisserat) på Teater Galeasen! Vi tipsar också om THIS IS IT, som har premiär den 21 april på moment:teater i Gubbängen. Scenpasspriser!

Hertigen Prospero har landsförvisats tillsammans med sin dotter Miranda. De hamnar på en karibisk ö som är ”obebodd med vissa undantag”, som Prospero uttrycker det. Där stöter de på urinvånaren Caliban och det dröjer inte lång tid innan Prospero lyckas återskapa ett perfekt klassamhälle med endast dessa tre personer.

Staffan Waldemar Holm har regisserat – och du kan nu boka din biljett med 50% rabatt på utvalda datum!

Vad: STORMEN – Shakespeares sista pjäs förbättrad av Staffan Valdemar Holm.
Var: Dramaten, Lilla scenen.
När: 30 april, 6, 13, 14 och 20 maj.
Pris: 50% rabatt på utvalda datum av STORMEN 30/4, 6/5, 13/5, 14/5 och 20/5.
Boka: Ange rabattkoden STORMFEMTIO i samband med ditt köp på Dramatens hemsida här – så registreras erbjudandet. OBS: erbjudandet gäller på standardpriset.
Övrig info: Föreställningen innehåller rök från rökmaskin, pistolskott, stroboskopljus, cigarettrökning, hög musik, vindmaskin, svordomar och en rad andra störiga effekter.

STORMEN är en karibisk tragikomedi med vind i seglen, reggae i baslådorna och fullt medvetet effektsökeri. En laddad uppgörelse med de koloniala baksidorna av Shakespeares sagospel. Medverkar gör Ana Gil de Melo Nascimento, Ingela Olsson, Marie Richardsson, Shanti Roney, Magnus Roosmann, Alexander Salzberger. Läs mer här.

Foto: Sören Vilks.


SISTA CHANSEN ATT SE IRAKISK KRISTUS PÅ GALEASEN

Den här föreställningen har tokhyllats av både press och publik. ”Formidabelt”, skrev Expressen. ”Lysande teater” skrev DN. Regissören Nathalie Ringler fick 2021 Svenska Dagbladets Thaliapris för iscensättningen. Du har scenpassrabatt 25 %.  Du kan boka till alla datum på Galeasens hemsida – se här

Vad: IRAKISK KRISTUS – i regi av Nathalie Ringler
Var: Teater Galeasen, Slupskjulsvägen 34 på Skeppsholmen. Ta vänster direkt efter bron och följ vattnet. Eller ta buss 65 från T-Centralen, mittemot Åhlens.
När: 15 april kl. 16, 16 april kl. 16, 17 april kl. 18, 19 april kl. 18, 22 april kl. 19, 23 april kl. 16, 26 april kl. 18, 29 april kl. 16, 30 april kl. 16. Boka här
Pris: 25 % hela spelperioden. OBS: erbjudandet gäller på standardpriset.
Övrig info: IRAKISK KRISTUS innehåller våldsamma scener. Du sitter nära scenen och skådespelarna. Det förekommer rök.

På direkt uppdrag av Teater Galeasen har dramatikern Lucas Svensson gjort en bearbetning av författaren Hassan Blasims bok Irakisk Kristus, där han tagit fasta på bokens tematik kring inre och yttre exil, berättande, litteratur, tro, magi, våld, krig och sex. Boken ”Irakisk Kristus” kom 2013 och författaren, Hassan Blasim, som bor i Helsingfors, ansågs då ha revolutionerat den arabiska litteraturen.

Med Malin Mases Arvidsson, Hanna Edh, Lina Englund, Vincent Grahl, Pelle Grytt, Otto Hargne, Kardo Mirza, Cecilia Nilsson, Leonard Terfelt.

Läs mer och boka här

Foto: Mats Bäcker.


THIS IS IT PÅ MOMENT:TEATER

I THIS IS IT har premiär den 21 april på moment:teater i Gubbängen (den coola f.d. 50-tals biografen City!) där vi får möta en Instruktør (regissör) som samlat ihop moments mest namnkunniga ensemble någonsin för en kärlekshyllning till teatern som fenomen. Tillsammans har de över ett sekels erfarenhet på högsta internationella nivå av detta fantastiska, otroliga och unika, att ses tillsammans i ett rum för att uppleva det ständiga nuet tillsammans med en publik.

Med Ludde Hagberg, Louise Peterhoff, Linda Adami, Tilman O’Donnell, Goro Tronsmo och Joel Dannerup.

Premiär den 21 april och spelas sedan t.o.m. 11 juni. Du har scenpassrabatt (en biljett kostar 200 kr) och bokar din biljett här

Scenpass finns med som biljettalternativ.

Läs mer här

Foto: moment:teater.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2023

Vad: Årsmöte SCENPASS STOCKHOLM – EN DEL AV RIKSTEATERNNär: Onsdagen den 10 maj – dörrarna öppnas kl. 17:45. Årsmöte kl. 18-19.Var: Teater Tribunalen. Hornsgatan 92,

Läs mer »

Julklappstips från oss!

Här kommer ett superbra tips på sista-minuten julklapp – som du handlar hemma från soffan och som räcker LÄNGE: Ge bort ett Scenpass! Ett medlemskap

Läs mer »

Kontakt

Kontakt: scenpass.stockholm(@)gmail.com