Se ÖDESMÄRKT på Årsta Folkets Hus Teater

Odesmarkt_KlaraG_800x500pxl

Välkommen att se ett gästspel av Dalateatern på Årsta Folkets Hus Teater. Pjäsen ÖDESMÄRKT skrevs för 100 år sedan av Karin Smirnoff, August Strindbergs dotter, och när den gavs ut 1923 ansågs den vara skandalös och för radikal för sin tid.

Vad: ÖDESMÄRKT av Karin Smirnoff
Var: Årsta Folkets Hus Teater
När: Sön 4 december kl 14.00
Pris: 150 kr
Boka: Boka din biljett via den här länken. 
Hitta: Buss 160168 eller 164 från Gullmarsplan till Årsta Torg eller tvärbanan till Valla Torg. Hitta till Årsta Folkets Hus Teater via den här länken.
Tillgänglighet: För information om tillgänglighet kontakta gärna Årsta Folkets Hus Teater via den här länken.

ÖDESMÄRKT är en av Nordens första pjäser om homosexualitet, en för sin tid mycket modern pjäs om ett då tabubelagt ämne. Pjäsen hade lämnats in till Dramaten för läsning, men spelades aldrig, då den ansågs för vågad för sin tid och sin publik. Första gången ÖDESMÄRKT sattes upp i Sverige var på Pistolteatern 1999. Nu sätts pjäsen för första gången upp av en svensk institutionsteater – Dalateatern. 

Medverkar gör Dalateaterns egen ensemble och regisserar gör Daniel Nyström, som här berättar om handlingen:

– Vi får möta Anders och hans familj på Hagmans gård, mitt i en svensk idyll på tidigt 1900-tal. En ung man har kommit till gården från Paris, efter ett liv som manlig prostituerad. Hans närvaro blir som en katalysator för ett antal händelser och missförstånd som i slutänden leder till tragedi. Pjäsen är mörk och sorglig, men uppsättningen är fylld av humor, värme, galenskap och lite splatter.

Läs mer här

Foto: Klara G

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Marserbjudanden

Nu är det fullt ös på scenerna i Stockholm! Som scenpassmedlem har du rabatt på en rad olika teatrar. Via länken kan du läsa om

Läs mer »

Kallelse till årsmöte 2024

Vad: Årsmöte SCENPASS STOCKHOLM – EN DEL AV RIKSTEATERNNär: Torsdagen 21 mars – dörrarna öppnas kl. 17:45. Årsmöte kl. 18-19.Var: Teater Tribunalen. Hornsgatan 92, T-bana

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia