Se EN SVÄLTKONSTNÄR på moment:teater

svälkonstnär_CarlaOrregoVeliz

Ta den gröna linjen mot Farsta och upplev högkvalitativ scenkonst i den forna 50-tals biografen i Gubbängen! Den 8 oktober är det premiär på moment:teater för EN SVÄLTKONSTNÄR, av Josefin Ankarberg och Alexander Ohakas, fritt efter Franz Kafkas kortnovell. Kafkas novell firar 100 år i år, men är kanske mer aktuell än någonsin, när det tycks vara den enskilde individens ansvar att undvika apokalyps och miljökatastrof genom att knappt finnas alls. Kanske är det bästa helt enkelt att bli ett träd… Du har scenpassrabatt!

Vad: EN SVÄLTKONSTNÄR
Var: moment:teater i Gubbängen, snett över torget precis vid t-banestationen (gröna linjen mot Farsta).
När: 8 oktober-20 november.
Pris: 200 kr (ord. pris 250 kr).
Boka: Du bokar via den här länken. Klicka på aktuellt datum. Scenpass finns som ett biljettalternativ.
Tillgänglighet: För info om tillgänglighet på moment:teater – se här

Franz Kafkas kortnovell En svältkonstnär handlar om en man som fastar, sittandes i en bur med halm. Förr i tiden reste han land och rike runt för att visa upp sin fastekonst. På senare år hade dock intresset för svältkonstnärer minskat betydligt. Folk har slutat komma, djuren på cirkusen är mer intressanta.

I Josefin Ankarberg och Alexander Ohakas pjäs möter vi förutom svältkonstnären även orienterararen, maskinisten, tre skådespelare och impressarion. Med många musikaliska inslag cirkulerar handlingen kring de val vi som individer behöver göra och vad som händer om man drar dem till sin spets. För vems skull finns vi egentligen till, när det bästa vore om vi inte fanns alls? Och hur kan vissa bara köra på?

”- Det är så mycket som går åt helvete nu så det är väl inte lönt att klaga. Det är klimatet och det är nya virusmutationer och det är krig och vi ska stänga in oss i våra lägenheter men öppna våra hjärtan och vi ska stötta bönderna men inte dricka mjölk och de säger hela tiden att det är viktigt att kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt och jag försöker verkligen det men jag börjar undra hur stort huvud man egentligen måste ha för det börjar kännas rätt så fullt här inne.”  Orienteraren

Läs mer här.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia