Scenkonstmuseet bjuder in till en musikhistorisk vandring på stan

vandring-scenkonstmuseet-Enhanced

OBS – INSTÄLLT DEN 17 OKTOBER P.G.A. SJUKDOM!

Vi är väldigt glada att Scenkonstmuseet vill bjuda med oss i Scenpass Stockholm på en musikhistorisk vandring måndag 17 och 24 oktober, där vi – under ledning av en kunnig guide – får möta några av de kvinnor som varit med och format den svenska musikhistorien. Speciellt för denna vandring är att alla deltagare förses med hörlurar för att kunna njuta av både historiska fakta och musik: här blandas hundraåriga örhängen med elektriska 90-talshits.

Runtom i stan ekar musik från svunna tider, åtminstone för den som spetsar öronen… Följ med på den musikhistoriska vandringen Från Lill-Babs till Leila K så får du möta några av de kvinnor som påverkat den svenska musikhistorien! Det är lite kort varsel, vandringarna äger rum redan nästa vecka. Men vi ser väldigt mycket fram emot Scenkonstmuseets spännande initiativ som blandar historiska fakta och musik – så skynda att boka! Det är kostnadsfritt, men förbokning krävs, då antalet platser är begränsat.

Vad: Musikhistorisk vandring Från Lill-Babs till Leila K
Var: Vandringen utgår från Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2, ingång från Väpnarplan. T-bana: Östermalmstorg. Buss/spårvagn: Nybroplan. Vi samlas i receptionen på Scenkonstmuseet och möter vår guide Alexandra. Ett tips för dig som har möjlighet, är att komma lite tidigare och passa på att besöka museets jazzfotoutställning – det är fri entré just nu! Eller så går det att komma en annan dag, fri entré gäller till och med 15 januari 2023, se nedan.
När: Du kan välja mellan 2 datum:
Måndag den 17 oktober eller måndag den 24 oktober. Vi samlas kl 16:45 i Scenkonstmuseets reception.
Längd: Vandringen tar c:a 1 tim.
Pris: Kostnadsfritt, men förbokning krävs.
Boka: Du bokar din plats genom att mejla till info@scenpass-stockholm.se. Ange i mejlet vilken dag du vill gå.
Tillgänglighet: Du kan läsa mer om tillgängligheten på Scenkonstmuseet här. Observera att denna inbjudan gäller en vandring på stadens gator runt museet och inte inne på museet. 
Mer: Mellanmål ingår!

Vi är väldigt glada att Scenkonstmuseet vill bjuda med oss på en musikhistorisk vandring där vi – under ledning av en kunnig guide – får möta några av de kvinnor som varit med och format den svenska musikhistorien. Speciellt för denna vandring är att alla deltagare förses med hörlurar för att kunna njuta av både historiska fakta och musik: här blandas hundraåriga örhängen med elektriska 90-talshits. Vi bjuder på lite mellanmål när du kommer!

Vi vill samtidigt passa på att berätta att Scenkonstmuseet har inlett en period av kostnadsfri entré, fr.o.m. 1 oktober–15 januari 2023. På museet finns den fasta utställningen På scen, där det görs historiska och samtida nedslag inom det mångfacetterade fält som utgör svensk scenkonst. Utställningen är uppdelad i fyra delar – dans, teater, musik och dockteater – och löper genom tre våningar i museets 1600-talsbyggnad. Här finns något för alla! Just nu pågår också utställningen Foto: Christer Landergren med bilder av bl a Tina Turner, Jimi Hendrix, Aretha Franklin, Janis Joplin, Duke Ellington, Miles Davis och Nina Simone. Christer Landergren var fotograf och tog fantastiska bilder av de riktigt stora från mitten av 1960-talet och framåt – vissa visas här för första gången!

Läs mer om Scenkonstmuseet här.

Scenkonstmuseets vandring sker i samarbete med Kvinnohistoriska.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia