Titti Grahl, som arbetar för oss i Scenpass Stockholm och som administrerar kontakten med er och våra medlemsteatrar, har tyvärr blivit sjuk. Hon kommer att vara sjukskriven hela våren och återkommer i höst. Vi önskar henne ett snabbt och gott tillfrisknande!

Vi i styrelsen arbetar just nu med att tillfälligt omfördela och ta över hennes arbetsuppgifter. På grund av detta har vi inte kunnat återkomma till er om ni har försökt få tag på oss. Vi jobbar på detta och ser fram emot en fortsatt verksamhet för er!

Har ni frågor eller funderingar hänvisar vi till vår epostadress info(@)scenpass-stockholm.se

Varma hälsningar från oss i styrelsen i Scenpass Stockholm

Välkommen till specialkväll på Teater Tribunalen

tribban2

Hjärtligt välkommen till en specialkväll på Teater Tribunalen tisdag den 24 oktober. Vi ser MODERN [die Mutter] av Bertolt Brecht och är inbjudna till ett samtal efter föreställningen med regissör Richard Turpin och ensemblen.

”Kraftfull och musikalisk hyllning till upproret”SvD 13 okt 2017

Vad: Specialkväll med efterföljande samtal med regissör och skådespelare
Var: Teater Tribunalen, Hornsgatan 92, T-bana Zinkensdamm
När: Tis 24 oktober kl 19.00
Pris: 200 (ord. pris 300 kr)
Boka: På www.kulturbiljetter.se 
Välj kategori 300 kr. Klicka på reservera mina platser. Uppge kod:ModernBrecht

Die Mutter. Leben der Revolutionärin Pelagea Wlassowa aus Twer skrevs av Bertolt Brecht och hade premiär i Berlin 1932. Brecht baserade pjäsen på Gorkijs roman ”En Mor” och den är till stora delar tonsatt, med musik av Hanns Eisler. På Teater Tribunalens scen hösten 2017 står Jacob Bladh, Sofia Berg-Böhm, Henrik Dahl, Göran Forsmark, Lucas Krüger, Maria Pontén samt kören Röstjärn – i regi av Richard Turpin.

Pelagea Wlassowa är en enkel kvinna. Hon sköter hemmet, tar hand om sin son och accepterar stilla att hon inte har någon möjlighet att påverka sitt liv. Men en dag kommer hon i kontakt med en grupp revolutionärer. Ofrivilligt dras hon allt djupare in i rörelsen – ju medvetnare hon blir om utsugandets mekanismer, desto mer passionerad blir hennes kamp. Och när revolutionsåret 1917 infinner sig är hon redo att gå i främsta ledet.

I en tid då kapitalismens kris öppet diskuteras till och med av borgerliga ekonomijournalister, […] då idén om att folkhemmets sociala ingenjörer skulle ha utrotat all misär övergetts, och då frågor om klass åter hamnat på den politiska och kulturella agendan, i en sådan tid är Modern plötsligt samtidsdramatik.” – citat från bloggen Litteratur och klass

Läs mer

Bilden: Jacob Bladh, Sofia Berg-Böhm, foto Elias Lindén

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2023

Vad: Årsmöte SCENPASS STOCKHOLM – EN DEL AV RIKSTEATERNNär: Onsdagen den 10 maj – dörrarna öppnas kl. 17:45. Årsmöte kl. 18-19.Var: Teater Tribunalen. Hornsgatan 92,

Läs mer »

Julklappstips från oss!

Här kommer ett superbra tips på sista-minuten julklapp – som du handlar hemma från soffan och som räcker LÄNGE: Ge bort ett Scenpass! Ett medlemskap

Läs mer »

Kontakt

Kontakt: scenpass.stockholm(@)gmail.com