Välkommen till specialkväll på Teater Tribunalen

tribban2

Hjärtligt välkommen till en specialkväll på Teater Tribunalen tisdag den 24 oktober. Vi ser MODERN [die Mutter] av Bertolt Brecht och är inbjudna till ett samtal efter föreställningen med regissör Richard Turpin och ensemblen.

”Kraftfull och musikalisk hyllning till upproret”SvD 13 okt 2017

Vad: Specialkväll med efterföljande samtal med regissör och skådespelare
Var: Teater Tribunalen, Hornsgatan 92, T-bana Zinkensdamm
När: Tis 24 oktober kl 19.00
Pris: 200 (ord. pris 300 kr)
Boka: På www.kulturbiljetter.se 
Välj kategori 300 kr. Klicka på reservera mina platser. Uppge kod:ModernBrecht

Die Mutter. Leben der Revolutionärin Pelagea Wlassowa aus Twer skrevs av Bertolt Brecht och hade premiär i Berlin 1932. Brecht baserade pjäsen på Gorkijs roman ”En Mor” och den är till stora delar tonsatt, med musik av Hanns Eisler. På Teater Tribunalens scen hösten 2017 står Jacob Bladh, Sofia Berg-Böhm, Henrik Dahl, Göran Forsmark, Lucas Krüger, Maria Pontén samt kören Röstjärn – i regi av Richard Turpin.

Pelagea Wlassowa är en enkel kvinna. Hon sköter hemmet, tar hand om sin son och accepterar stilla att hon inte har någon möjlighet att påverka sitt liv. Men en dag kommer hon i kontakt med en grupp revolutionärer. Ofrivilligt dras hon allt djupare in i rörelsen – ju medvetnare hon blir om utsugandets mekanismer, desto mer passionerad blir hennes kamp. Och när revolutionsåret 1917 infinner sig är hon redo att gå i främsta ledet.

I en tid då kapitalismens kris öppet diskuteras till och med av borgerliga ekonomijournalister, […] då idén om att folkhemmets sociala ingenjörer skulle ha utrotat all misär övergetts, och då frågor om klass åter hamnat på den politiska och kulturella agendan, i en sådan tid är Modern plötsligt samtidsdramatik.” – citat från bloggen Litteratur och klass

Läs mer

Bilden: Jacob Bladh, Sofia Berg-Böhm, foto Elias Lindén

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia