Välkommen till en föreställning och ett samtal med Marie Öhrn!

Jag börjar om_foto Håkan Elofsson

JAG BÖRJAR OM är ett scenkonstverk av skådespelerskan, sångerskan och dramatikern Marie Öhrn. Nu kan du se denna fina monologföreställning på Kilen/Kulturhuset Stadsteatern den 5 april och delta i ett samtal med Marie efter föreställningen, där hon berättar om hur idén till föreställningen uppstod och hur den har arbetats fram.

JAG BÖRJAR OM är ett scenkonstverk av skådespelerskan, sångerskan och dramatikern Marie Öhrn. Sorgen efter en god vän, minnen från 1970-talet, Claude Cahuns texter, bilder och samhälleliga engagemang från första halvan 1900-tal i Paris, Isadora Duncans förnyelse av modern dans, och det faktum att Marie fyller 70 år, är utgångspunkter för en musikalisk drömteater om att återerövra kärlek, musik och solidaritet, om att börja om.

Vad: JAG BÖRJAR OM – med efterföljande samtal med Marie Öhrn.
Var: Kilen/Kulturhuset Stadsteatern
När: Tisdag 5 april blir det en specialkväll för dig med Scenpass då föreställningen följs av ett samtal där Marie Öhrn berättar om hur idén till föreställningen uppstod och hur den har arbetats fram. Föreställningen börjar kl 19.
Kostnad: Scenpasspris den 5 april är 150 kr (ord. pris 200 kr).
Boka: Du bokar din plats via den här länken. Scenpass finns som ett biljettalternativ. Samtalet ingår i biljettpriset.

Allt började när Sven dog, Marie ärvde ett skåp. I skåpet hade Sven samlat saker från hans och Maries gemensamma liv på 1970-talet. Brev, kassettband, diabilder, sparade biobiljetter. Ett collage av minnen.

I ett drömlandskap blandas minnen med drömmar om ett annat sätt att leva. Dans blandas med bild, musik med text, nu med då. Kasettbandspelare och diabildsprojektorer blandas med digitalt ljud och ljus. Skådespelerskan Marie Öhrn med musikena Torbjörn Grass och Stefan Isaksson är på scenen. Dorte Olesen är koreograf. Jeanette Andersson arbetar med bilderna.

Marie Öhrn har intresse för scenkonst som blandar konstnärliga uttryck. Hon har en dragning till performance. Hennes ”Planteringsperformance” spelades i Sverige från 2005 till 2019 med gästspel på Stromboli, Italien och Svenska Kulturhuset i Paris.

JAG BÖRJAR OM spelas på Kilen 2-7 april. Läs mer här.

Foto: Håkan Elofsson

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia