Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Spaning landet runt - Scenpass Stockholm

Spaning landet runt

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

I väntan på våren och med en helg framför oss med gråtrist väder – enligt prognoserna – så kan vi ju alltid frossa i lite digitala tips om scenkonst. Ja, vi vet att det inte är som riktig teater, men vad gör man i dessa tider?! Vi har bland annat kollat upp vad som händer på scenerna i hela landet.

Vi hoppas vi får ses snart!

Digital teater från Skellefteå och Örebro

Foto Patrick Degerman

Västerbottensteatern har en streamingtjänst som heter VBT Play – med ett flertal digitala föreställningar. Teatern har just släppt den filmade versionen av föreställningen Kejsaren av Portugallien – den älskade historien av Selma Lagerlöf, om Jan och Kattrina i Skrolycka och deras dotter Klara-Gulla. Pjäsen sattes upp på teatern förra hösten och hann inte spela så länge, av förklarliga skäl. Du ser den gratis fram till den 31 mars här.

Örebro Teater skapar just nu den digitala teaterserien I ETT FÄLT AV GULD. I åtta delar får vi följa elva personer – kärleksrelationer som går sönder och uppstår, ensamhet och en längtan efter att få möta andra människor. Ensamhet som existentiell grundfråga har fått en helt ny innebörd när ni nu förväntas undvika andra människor. Hur påverkas vi? Hur påverkas våra relationer?

Visas kostnadsfritt på Örebro Teater Play här – med premiär 22 mars.

Se en aktuell dansföreställning!

Foto: Märta Thisner

Nyligen rekommenderade Svenska Dagbladets dansexpert Anna Ångström en dansföreställning av den unga och hyllade koreografen Mari Carrasco – som just har haft digital premiär på Skånes Dansteater. Föreställningen heter Remind me I’m not dead. Den streamas i sin helhet under ordinarie föreställningstid och biljettpriset är 90 kr. Bara 3 datum kvar att titta: 14 mars kl 18 och 17-18 mars kl 19. Se den här.

Mari Carrasco har också skapat verk för Regionteater Väst, Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. Teatern har precis släppt Carrascos Häxorna digitalt, en spännande föreställning om häxans innersta väsen (för lågstadiet). På teaterns hemsida finns fler föreställningar att titta på online, tillsammans med barn och barnbarn i olika åldrar! Se här.

Välkommen till Unga Klaras Salong: Om samtalet efter scenkonstupplevelsen

Anna Berg, foto Johan Eriksson. Julian Vigil, foto privat.

Under hela våren håller Unga Klara digital salong en gång i månaden. Den 31 mars kl 19-20 är du inbjuden till ett salongssamtal med teaterdramaturgen Anna Berg, som berättar om verktyg och metoder när vi vill tolka och analysera vår scenkonstupplevelse – och prata om den efteråt. Samtalet sker på den digitala plattformen Zoom. Du som publik är välkommen att ställa dina frågor i chatten.

Det är kostnadsfritt att delta, men förbokning krävs. När du har bokat via bokning@ungaklara.se får du ett mejl med en länk. Märk din bokning ”Salong 31/3”. Läs mer här.

När du har tagit del av det här samtalet så kanske du vill pröva på att diskutera scenkonstupplevelser i Scenpass Stockholms studiecirkel Tala om teater med våra eminenta cirkelledare Ingegerd Rönnberg och Margaretha Tegerstedt!

Repris på Unga Romas Irena – ingen ängel

Foto Roland Hejdström

Ny chans att se föreställningen Irena – ingel ängel, som sänds online i ett samarbete mellan Unga Roma och Polska Institutet den 24 mars kl.18-21. Denna gång även textad på engelska och polska. Pjäsen bygger på den polska socialarbetaren Irena Sendlers (född Krzyżanowska) liv. Irena var medlem i motståndsorganisationen Żegota och smugglade ut omkring 2500 judiska barn från Warszawas getto under andra världskriget. Läs mer här. Det kostar inget – du streamar via den här länken.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia