Se KOHLHAAS! på Teater Giljotin

kohlhaas

Föreställningen KOHLHAAS! är en sedelärande historia, berättad på ett mycket underhållande och medryckande vis. På grund av pandemin tvingades KOHLHAAS! ställa in direkt efter premiären förra hösten. Nu spelas den kritikerrosade föreställningen på Teater Giljotin under två veckor i november. Du har scenpassrabatt!

Vad: KOHLHAAS!
Var:
Teater Giljotin, Torsgatan 41, T-bana S:t Eriksplan
När: 9-18 november. Se här för exakta klockslag.
Pris: 250 kronor (ord. pris 320 kr)
Boka: Du bokar via den här länken. Välj Ordinarie pris/Reservera mina platser och ange sedan rabattkoden ”Scenpass”.
Med: Hanna Hurtig, Elina du Rietz, Zardasht Rad
Livemusiker: Leo Goldmann
Längd: 1,20

KOHLHAAS! – efter en kortroman av Heinrich von Kleist (1808), med pjäsmanus och regi av Johannes Schmid, med nyskriven musik av Rikard Borggård, är en berättelse om hur en rättfärdig man förvandlas till en samhällets fiende nummer ett. Romanen utspelar sig på 1500-talet, är baserad på en sann historia och handlar om en hästhandlare som blir lurad å det grövsta och till slut tar lagen i sina egna händer. Michael Kohlhaas vill inget annat än rättvisa, men hans fanatiska raseri ska med tiden göra att han förlorar allt; sin familj och all sin egendom. Romanen har filmats; en fransk version med Mads Mikkelsen i huvudrollen nominerades till Guldpalmen i Cannes 2013. En Scenit produktion i samarbete med Teater Giljotin.

Läs mer här.

Tillgänglighet: Teater Giljotin har taktilskyltar, kontrastmarkeringar och accepterar besökare med rullstol. Ledsagare går alltid gratis. Syntolkning kan ofta ordnas med god framförhållning. Vid behov av extra hjälp till en föreställning, maila gärna i lite god tid till teatergiljotin@gmail.com.

Bilden: Elina du Rietz, Zardasht Rad och Hanna Hurtig i KOHLHAAS! på Teater Giljotin. Foto: Patrick Miller.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia