LIZ Å BILL på moment:teater

moment_1000pxl

Gör en utflykt till fina moment:teater i Gubbängen och se LIZ Å BILL, en multidisciplinär show som utgår från dansikonerna Elisabeth LeCompte och Bill Forsythe. Teatern ligger precis vid torget vid t-banan, 10 min från Skanstull. Och du har scenpassrabatt. 

Dansaren och skådespelaren Ludvig Bildstein har tillsammans med dansarna Tilman O’Donnell och Linda Adami och moments konstnärlige ledare Andreas Boonstra, skapat en multidisciplinär show med utgångspunkt i ett publiksamtal mellan dansikonerna Elisabeth LeCompte och Bill Forsythe.

Vad: LIZ Å BILL
Var: moment:teater, Gubbängen, vid torget intill t-banan.
När: T.o.m. den 14 november. Se speldatum här.
Pris: 200 kr (ord. pris 250 kr)
Boka: Du bokar via moments hemsida här. Scenpass finns som ett prisalternativ.

moments långvarige medlem Ludvig Bildstein (aka Ludde Hagberg) debuterar med detta verk som upphovsperson och har valt att rikta fokus ut och in mot två av de främsta företrädarna för utveckling inom teater respektive dans från mitten på 70-talet fram till idag. Elizabeth LeCompte och Bill Forsythe. Liz grundade The Wooster Group i New York och Bill satte först Frankfurt Ballet i centrum på världskartan för att sedan fördjupa arbetet ytterligare inom ramen för sin egen grupp The Forsythe Company. Den 5 maj 2011 träffades de under ett publiksamtal. Det här samtalet har på ett mycket direkt och indirekt sätt inspirerat till denna multidisciplinära show.

SvD beskrev Liz å Bill bland annat som ”en riktigt elegant snabblektion i en del av 1900-talets danshistoria” och ”en halsbrytande metadans i ikonernas skugga”. Expressen skrev ”Den som längtar efter scenkonst som inte är som teveserier eller film har något att se i lilla Gubbängen.”

Läs mer här.

 

Foto Einar Hagberg.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia