Hösttips!

13-15 maj Strindbergs Intima Teater - 1

LEKQUIEM – Konsert med 100 barn som dansar till Mozarts Requiem

Kom och upplev hur över 100 barn i låg- och mellanstadieåldern tar sig an Mozarts överjordiskt vackra musikstycke Requiem söndagen den 19 november kl 16 i Hangaren, Subtopia i Botkyrka. Tillsammans med fyra dansare, 60 unga körsångare och en symfoniorkester skapas ett mäktigt konstverk för alla åldrar i den stora Hangaren på Subtopia i Botkyrka. 

Vad: LEKQUIEM
Var: Hangaren, Subtopia, Albyvägen 38, t-bana Fittja. Se här
När: 19 november kl 16-17.
Boka: Biljetter köpes genom att swisha till 123 034 08 44, ASTARTE Production. Välj valfritt belopp, rekommenderat biljettpris ca 150 kr per biljett.
Längd: ca 50 min. Insläpp från kl 15:45.
Mer info: Publiken är rörlig, den som behöver sittplats kan boka stol här: ulrika@scenitproduktion.se

En danskonsert med symfoniska möten för unga, där barnen blir dansare, kroppar och röst till det smärtsamt vackra och kända Mozarts Requiem. Efter en ide av koreografen Charlotte Engelkes och dirigenten Christian Karlsen. Med Stockholms Musikgymnasiums Kör och Västerås Sinfonietta under ledning av Christian Karlsen.

Läs mer här. 

Medverkande: Elever från Kvarnhagsskolan, Broängsskolan, Fittjaskolan, Tallidskolan och Vigör i Botkyrka. Dansare är Henrietta Wallberg, Katarina Eriksson, Daniel Staaf, Adam Stanicic Stålhammar och Charlotte Engelkes.


Följ med Maria Kulle in i Kurt Weills värld

Med Maria Kulle som ciceron ger vi oss in i Kurt Weills värld, musiken är kartan och Trio Mirsidrü har stakat ut vägen med nya, nutida arrangemang av några av Kurt Weills mest hyllade låtar. Du har scenpassrabatt.

Vad: JAG ÄR OCKSÅ EN FRÄMLING HÄR
Var: Årsta Folkets Hus Bio (29 nov) Bagarmossens Folkets Hus (9 dec) & Hägerstensåsens medborgarhus (10 dec).
När: 29 november kl. 19:00, 9 december kl. 19:00, 10 december 17:00
Pris: 250 kr (ordinarie 295 kr)
Boka: Du bokar via Riksteaterföreningen söder om Söders hemsida här. Scenpass finns som biljettalternativ. 

JAG ÄR OCKSÅ EN FRÄMLING HÄR är en musikteaterföreställning i kabaréform om rätten att få uttrycka sig. Det är tidigt 1900-tal i Weimarrepubliken. En ung kvinna längtar efter att komma in i den konstnärliga världen. Men vägen från arbetarklasslivet och dit är hård, och väl där får hon stå i skuggan av de stora männen. Hur orkar man fortsätta att driva sitt konstnärskap, att höja sin röst?

Läs mer här.


Se en humorpolitisk show på Ö2 Södermalm

Det blir samhällssatir on speed när Johanna Lazcano iklär sig rollerna som vår samtids ideologiska nyckelpersoner: en specialpedagog, en influencer och en sexualrådgivare.  

Vad: DE UTMANINGAR VI STÅR INFÖR 
Var: Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73 (f.d. Boulevardteatern)
När: 13 november kl. 19:00
Pris: 200 kr (ordinarie 280 kr)
Boka: Du bokar via Ö2:s hemsida här. Scenpass finns som biljettalternativ.

Möt Filippa von Sère som vill rädda jorden genom el-fri hudvårdskonsumtion, Yolanda del Toro som vill att feministerna ska ge tillbaka männen deras förlorade cojones, och specialpedagogen Eva Gunjansdotter som drabbas av postkolonialt stressyndrom när hon försöker arrangera skolans antirasistiska luciatåg. Skådespelaren Johanna Lazcano tacklar både peruker och samtidens svåraste frågor i denna kritikerrosade humorshow. 

”Johanna Lazcano är en stjärna” – Gunilla Brodrej, Expressen Läs mer och boka här. 

Foto: PeopleImages, Emeli Jeremias, Johanna Lazcano pressbild.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia