Boka till DANSEN på Teater Galeasen

gal_dansen_bild_soc-1080px

Teater Galeasen spelar DANSEN av Ivan Vyrypaev. Premiären äger rum den 25 september och biljetterna är släppta. Passa på att välja och vraka bland de bästa platserna i Teater Galeasens salong. Du har scenpassrabatt!

För tredje gången spelar Galeasen en pjäs av Ivan Vyrypaev. Den här gången handlar det om Dansen. Dansen gäckar och fascinerar, den sägs ha uppkommit som en hyllning till smutsen och fasan, till det förvridna och tragiska, men ingen verkar helt kunna förstå eller förklara dansen, inte ens dansösen själv.

Vad: DANSEN
Var:
Teater Galeasen, Slupskjulsvägen 32, Skeppsholmen. Gå över bron, ta direkt till vänster, följ vattnet. Eller ta busss 65 från T-Cetralen mot Kastellholmen.
När:
Hela spelperioden med start den 25 september
Pris: 285 kr (ord. pris 380 kr)
Boka:
Gå in på www.galesen.se. Klicka på aktuellt speldatum. Scenpass finns som biljettalternativ. 

Ivan Vyrypaev är en av Rysslands mest spelade dramatiker. Med anledning av Rysslands krig mot Ukraina har Vyrypaev avsagt sig sitt ryska medborgarskap och är sedan maj 2023 anhållen i sin frånvaro för att sprida falsk information om den ryska armén.

Med DANSEN har Vyrypaev skrivit en sällsam och vacker pjäs som utforskar den mänskliga existensens villkor, lycka och elände. Livet ställs mot döden, provokativa politiska kommentarer avlöser utslitna kärleksförklaringar, och bråddjupa filosofiska resonemang blandas med de mest banala och pretentiösa utsagor.

Läs mer här.  

Foto: Mats Bäcker. Form: Jan Larsson.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia