Virpi Pahkinen på Kulturhuset Stadsteatern

Duo_MOPO_press, José Figueroa_1

Låt dig hänföras och förföras av Virpi Pahkinens danskonst! Nu skapar denna enastående och mångfaldigt prisbelönta koreograf en föreställning för 25 (!) dansare på Kulturhuset Stadsteatern, med premiär den 7 november. Boka innan 31 okt!

Vad: Monolit Polygon av Virpi Pahkinen
När: Fre 9 nov kl 19, lör 10 nov kl 18, sön 11 nov kl 17, lör 17 nov kl 19, sön 18 nov kl 17.
Var: Klarascenen, Kulturhuset Stadsteatern
Pris: 225 kr (ord. pris 300 kr).
Boka så här:
Gå in på www.kulturhusetstadsteatern.se/kampanj
Uppge: SPDANS och följ instruktionerna.
Erbjudandet gäller vid mån av plats på utvalda föreställningar vid bokning senast 31/10. För att boka rullstolsplats vänligen kontakta kundtjänst 08-506 20 200.


I Monolit Polygon skapar Virpi Pahkinen en sinnrik värld, där hon tillsammans med dansarna skapar visuella (o)möjligheter; fugor av kroppar som bitar i ett pussel. Kroppar som halkar in i varandra och fyller ut varandras tomrum. Inspirationen till verket tar sats ur den holländska bildkonstnären och grafikern M.C. Eschers matematisk-organiska illusioner, kristallografiska speglingar och figurer av eviga band i obegränsade rum.  I Monolit Polygon spelar Pahkinen med perspektivens lagar och vrider på vedertagna begrepp om upp och ner, bak och fram.

Läs mer

Foto: José Figueroa

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia