Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Vill du tala om teater i vår? - Scenpass Stockholm

Vill du tala om teater i vår?

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Nu är det dags att anmäla sig till Scenpass Stockholms teatercirkel TALA OM TEATER – vår kostnadsfria studiecirkel där vi träffas och diskuterar de pjäser vi sett – en tisdag i månaden hela våren 2019. Temat denna vår är Kvinnors sanna natur.

Scenpass Stockholms scenkonstälskande medlemmar går ofta på teater och annan scenkonst. Många av oss upplever att scenkonstupplevelsen berikas och fördjupas när vi får prata med andra om de föreställningar vi ser. Därför har vi startat teatercirklar i samarbete med Vuxenskolan. Det är högt i tak, diskussionerna är livliga och vi lär oss av varandra! Våra kursledare är Ingegerd Rönnberg och Margareta Tegerstedt. Teatercirkeln är helt kostnadsfri och bygger på deltagarnas engagemang och intresse.

När du kommer till våra möten skall du alltså ha sett föreställningen vi ska tala om. Du måste själv boka och se (och betala) de föreställningar som vi skall tala om.

Temat för våren 2019 är KVINNORS SANNA NATUR.

Vårens datum blir följande tisdagar: 22 januari, 19 februari, 19 mars, 16 april och 14 maj

Tisdag 22 januari. Vi talar om Mary Page Marlowe på Dramatens Stora scenen. En  nyskriven pjäs av Pulitzerbelönade Tracy Letts om en helt vanlig och ovanlig kvinnas liv. Mary funderar på vem hon egentligen är och hur hennes liv blev som det blev. Viktiga och oviktiga händelser blandas. Det är som om hon satt och bläddrade i ett fotoalbum. Regi Alexander Mörk- Eidem. I rollerna bl a Melinda Kinnaman, Kajsa Ernst, Mia Benson och  Reine Brynolfsson och Shanti Roney.

Tisdag 19 februari. Vi talar om Män kan inte våldtas som sätts upp av Stadsteatern och spelas på Södra Teatern.  Pjäsen baseras på Märta Tikkanens kultroman. För dramatisering och regi står Lo Kauppi. På sin födelsedag går Tova ensam ut på restaurang för att fira. Hem går hon med Matti. Han våldtar henne. Hennes liv raseras fullständigt men Tova beslutar sig för att inte polisanmäla. Vad ska det tjäna till? Istället bestämmer hon sig för att hämnas. Hon ska våldta Matti. I huvudrollerna Elisabet Carlsson och Sven Ahlström.

Tisdag 19 mars. Vi talar om Hugh och Nancys många världar på Dramaten/Elverket. Lars Rudolfsson har skrivit fritt efter en bok av Peter Byrne och regisserar. Nancy är hemmafru gift med Hugh. Han är ett matematiskt geni som kommit på en banbrytande teori om att världen hela tiden omskapar sig i nya världar. Den är före sin tid och bemöts med skepsis och besviken tar han jobb inom försvarsmakten. Men så en dag kliver en helt annan Nancy ut ur städskrubben och parallella världar möts. Nancy spelas av Vanna Rosenberg och Helen Sjöholm och Hugh av Magnus Roosman.

Tisdag 16 april. Vi talar om Linje Lusta som spelas på Dramatens Lilla scenen. Denna klassiker av Tennessee Williams regisseras av Stefan Larsson. Blanche kommer på besök hos sin syster Stella som hon tycker gift ned sig med en arbetare – Stan. Trots att hon själv är utblottad gör hon inget för att dölja besvikelsen över Stellas livsstil och val av make. Blaches överlägsna sätt och drickande skapar problem och Stan gör allt för att bryta ner och kasta ut henne. I rollerna bl a Livia Millhagen, Rebecka Hemse och Daniel Bejarano.

Tisdag 14 maj. Vi talar om Min fantastiska väninna som sätts upp av Kulturhuset Stadsteatern/på  Årsta Folkets Hus. Pjäsen baseras på Elena Ferrantes uppmärksammade romansvit om Lila och Elena bästa vänner och konkurrenter som växer upp i ett fattigt Neapel, går vitt skilda vägar men ändå alltid har koll på och har omsorg om varandra. Det handlar både om hur häftig kamratskap kan vara, band som brister och knyts igen, kunskap och bildningstörst. Regi Maria Sid och i huvudrollerna Maja Rung och Ruth Vega Fernandez.


Vi träffas i Vuxenskolans lokaler, Heleborgsgatan 7, t-bana Hornstull, på tisdagar kl 18-20. Karta.

Du anmäler ditt deltagande i teatercirkeln på teatercirkel@tele2.se. Anmälan är bindande och gäller samtliga tillfällen. Antalet platser är begränsat.  Med anledning av vårt samarbete med Vuxenskolan uppges vid anmälan: Namn, adress, personnummer, epostadress och mobilnummer.

Hjärtligt välkommen!

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia