Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Vi talar om teater tillsammans hösten 2018 - Scenpass Stockholm

Vi talar om teater tillsammans hösten 2018

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Nu är det dags att anmäla sig till Scenpass Stockholms teatercirkel TALA OM TEATER – vår kostnadsfria studiecirkel där vi träffas och diskuterar de pjäser vi sett. Höstens datum blir följande tisdagar: 18 sept, 16 okt, 13 nov och 11 dec.

Scenpass Stockholms scenkonstälskande medlemmar går  ofta på teater och annan scenkonst. Många av oss upplever att scenkonstupplevelsen berikas och fördjupas när vi får prata med andra om de föreställningar vi ser. Därför har vi startat teatercirklar i samarbete med Vuxenskolan. Våra kursledare är Ingegerd Rönnberg och Margareta Tegerstedt.

Teatercirkeln är helt kostnadsfri och bygger på deltagarnas engagemang och intresse.

När du kommer till våra möten skall du alltså ha sett föreställningen vi ska tala om. Du måste själv boka och se (och betala) de föreställningar som vi skall tala om.

Temat för hösten 2018 är ATT ÖVERFÖRA TEXT FRÅN ETT MEDIUM TILL ETT ANNAT. NÄR EN BOK ELLER FILM BLIR TEATER.

Höstens datum blir följande tisdagar: 18 september, 16 oktober, 13 november och 11 december.

Tisdag 18 september Vi talar om Krilon – en föreställning om det möjliga på Stockholms stadsteater i regi av Carolina Frände. Dramat baseras på Eyvind Johnsons motståndstrilogi om fastighetsmäklaren Krilon och hans samtalsgrupp. Ett forum för fritt tänkande i en ofri tid. Han skrev denna allegori under andra världskriget som en protest mot att Sverige vägrade hjälpa naziockuperade Norge och tillät tyska transittåg passera. Läs gärna ”Grupp Krilon” innan –  lätt att få tag i eftersom den är utvald bok i ”Stockholm läser”. Obs Scenpass har ett rabatterbjudande på föreställningen.

Tisdag 16 oktober Vi talar om Snövit – för vuxna också den på Stockholms stadsteater. Radarparet Staffan Valdemar Holm och Bente Lykke Möller har skapat en ny pjäs med utgångspunkt i Bröderna Grimms saga om Snövit och de sju dvärgarna och även Disneys variant av densamma. Föreställningen beskrivs som en skruvad komedi om vad som händer när det urgamla manliga kollektivet djupt nere i gruvans mörker får ett oväntat paket med en läcker prinsessa i. En prinsessa som visar sig ha kunskap om kampteknik. Hon tar snart kommando i stugan och inget blir sig likt för gubbarna.

Tisdag 13 november Vi talar om De oroliga som sätts upp på Dramaten i regi av Pernilla August. Föreställningen bygger på Linn Ullmans bok med samma titel som blev en  publik- och kritiksuccé. Det är en lekfullt utforskande roman om ett barn som inte kan vänta med att växa upp och två föräldrar som helst vill vara barn. Det handlar om längtan och avsked, minnen, glömska, sanning och dikt och alla historier som utgör ett liv. Regissören prisar särskilt ”det fantastiskt vackra språket” och skildringen av att vara ett skilsmässobarn. Karen-Maria Bille har dramatiserat boken till en pjäs för tre kvinnoroller. De spelas av Ingela Olsson, Rebecka Hemse och Anita Ekström.

Tisdag 11 december Vi talar om Höstsonaten på Teater Giljotin. Kia Berglund regisserar Ingmar Bergmans manus. Det handlar om en dotters längtan efter en kärleksfull relation med sin mor, den världsberömda pianisten. Efter sju år ska modern äntligen komma på besök. Men det som kunde blivit ett försonande möte utvecklas till en makalös uppgörelse mellan mor och dotter och med som vittne finns den handikappade systern. Kia Berglund betonar med vilken psykologisk briljans Bergman skildrar denna historia om skam och skuld. I sin bearbetning lägger hon särskilt fokus på moderskapet och konstnärskapet.

Vi träffas i Vuxenskolans lokaler, Östgötagatan 11, Södermalm, t-bana Medborgarplatsen, på tisdagar kl 18-20.

Du anmäler ditt deltagande i teatercirkeln på teatercirkel@tele2.se. Anmälan är bindande och gäller samtliga tillfällen. Antalet platser är begränsat.

Med anledning av vårt samarbete med Vuxenskolan uppges vid anmälan: Namn, adress, personnummer, epostadress och mobilnummer.

 

Hjärtligt välkommen!

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia