Vi talar om teater hösten 2023!

Namnlös design (56)

Välkommen att delta i teatercirkeln TALA OM TEATER, Scenpass Stockholms kostnadsfria studiecirkel som sker i samarbete med Vuxenskolan. En gång i månaden talar vi om teater vi sett – under ledning av  Ingegerd Rönnberg och Margareta Tegerstedt. Hösten 2023 diskuterar vi fyra föreställningar – tre i Stockholm och en på Uppsala stadsteater – på temat ”Minnets vindlande vägar”. som du kan läsa mer om i detta nyhetsbrev!

Många av oss känner att scenkonstupplevelsen berikas och fördjupas när vi får prata med andra om de föreställningar vi ser. Därför har vi startat teatercirklar i samarbete med Vuxenskolan. Det är högt i tak, vi diskuterar och vi lär oss av varandra. Teatercirkeln är helt kostnadsfri och bygger på deltagarnas engagemang och intresse.

När du kommer till våra möten skall du alltså ha sett föreställningen vi ska tala om. Mötena äger rum en torsdag i månaden. Du måste själv boka (och betala) de föreställningar som vi skall tala om. Lyckas du inte få tag i biljett till någon av dem brukar det ändå vara givande att delta i diskussionen.

Du anmäler ditt deltagande i teatercirkeln via epost teatercirkel@gmail.com

Med anledning av vårt samarbete med Vuxenskolan uppges vid anmälan: Namn, adress, personnummer, epostadress och mobilnummer.

Anmäl dig senast den 28 september.

Cirkeln är gratis för scenpassmedlemmar. 

Anmälan är bindande och gäller samtliga tillfällen. Antalet platser är begränsat. Vi tillämpar principen ”först till kvarn”.  Vi träffas i Vuxenskolans lokaler, Heleneborgsgatan 7, t-bana Hornstull eller buss 4 till Högalidsgatan, på torsdagar kl 18-20.

Höstens datum för träffarna med cirkeln är den 19 oktober, 2 november, 23 november och 14 december kl 18-20.

Torsdag 19 oktober: Vi talar om TYSK HÖST. En dramatisering av Stig Dagermans reportage om efterkrigstidens Tyskland. Han samlar vittnesmål och frågar sig hur människor ska kunna ta lärdom av det som hänt, förhålla sig till freden och känna hopp igen. Regi Anna Takanen. Premiär 16 september på Uppsala Stadsteater. Läs mer och boka här.

Torsdag 2 november: Vi talar om PAPPAS FÖDELSEDAG. En nyskriven svart komedi av Alejandro Leiva Wenger om saknad och exil och en familj i behov av en gemensam bild av verkligheten. Alla familjemedlemmars  liv präglas av  minnen från diktaturens Chile och modern som försvann. Regi Frida Röhl. Premiär på Dramaten 26 oktober. Läs mer och boka här.

Torsdag 23 november: Vi talar om CAMP SIEGFRIED. Ett verklighetsbaserat drama om ett till synes idylliskt sommarläger där spänning, romantik, öl och musik flödar. Men under ytan växer en fascistisk ideologi och vem vill stå utanför gemenskapen. Med facit i hand- hur kan vi själva veta vart vi är på väg? Premiär på Playhouse Teater 15 november. Läs mer och boka här.

Torsdag 14 december: Vi talar om KONSPIRATION. Nyskrivet om Sverige under tre epoker. Sanningar vi tagit för givna, optimism, lögner som avslöjats, demonstrationer och droger. Erik Uddenbergs pjäs bygger delvis på intervjuer med verkliga människor i Sverige och hur deras syn på samhället förändrats. Regi Suzanne Osten. Premiär på Dramaten 8 december. Läs mer och boka här.

Text om föreställningarna från Ingegerd Rönnberg, cirkelledare,

Foto: TYSK HÖST/Uppsala Stadsteater- foto Carl Thorborg, PAPPAS FÖDELSEDAG/Dramaten – foto Micke Sandström, CAMP SIEGFRIED/Playhouse Teater – foto Mats Bäcker, KONSPIRATION/Dramaten – foto Sara P Borgström.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia