Välkommen till en Scenpasskväll om mimskådespeleri

BosseWLindström

Välkommen till en Scenpasskväll om mimskådespeleri på Pantomimteatern den 11 december! Vilken tur för oss att vi har mimskådespelaren Bosse W Lindström i styrelsen för Scenpass Stockholm – han blir vår ciceron. Det är fri entré – det enda som krävs är ett scenpasskort och en föranmälan.

Inbjudan till Scenpasskväll från Scenpass Stockholm till dig som är medlem i Riksteatern och innehavare av ett scenpasskort, som gärna vill veta mer om utbudet på Stockholms scener och som tycker om att mingla med likasinnade under trevliga former! Det är fri entré – det enda som krävs är ett scenpasskort och en föranmälan!

Vi har länge velat presentera mimskådespeleriet. Vad är mim, hur har mimen utvecklats i Sverige? Vilken tur för oss att vi har mimskådespelaren Bosse W Lindström i styrelsen för Scenpass Stockholm – han blir vår ciceron på Scenpasskvällen den 11 december!

Vad: Scenpasskväll på Pantomimteatern
När: Måndag 11 december, kl 18-19:30.
Var: Pantomimteatern på Påfågeln på S:t Eriksgatan 84. T-bama S:t Eriksplan. Ett flertal av SL:s innerstadsbussar stannar vid S:t Eriksplan i närheten. Bland annat buss 3 och 4. Hitta hit.
Pris: Kostnadsfritt för Scenpassmedlemmar, men förbokning krävs.
Boka: Med epost till vår mejl info@scenpass-stockholm.se. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.
Tillgänglighet: På teatern finns tillgång till trapphiss och ramp. Har du ytterligare frågor om tillgänglighet, ring 08-31 54 64.
Mer: Du bjuds på en matig macka och något att dricka.

Mimskådespeleri är idag en mycket eftertraktad utbildning på Stockholms konstnärliga högskola. Bosse W Lindström var en av de första som gick mimutbildningen på Statens Dansskola på det nybyggda Filmhuset på Gärdet. Han gick ut 1977 och startade då Pantomimteatern tillsammans med några kurskamrater – läs mer här. Pantomimteaterns hemmascen är Påfågeln, som delas med Mittiprickteatern. Här presenteras mimföreställningar för alla åldrar.

På vår Scenpasskväll kommer Bosse att presenterar sig själv och Pantomimteatern, som nu funnits i 46 år. Vi får ta del av några praktiska (roliga) övningar i mim. Bosse framför ”Mimus och livsnjutningarna” – med inspiration av Linus på linjen. 

Om Bosse ska nämna några föreställningar som står ut bland alla de som han har meverkat i så blir det ”Processen”, ”Det osynliga barnet”, ”Charlies unge”, ”I Hertas ateljé”,  ”Morfars drömtuta” och ”La strada”. Varför? Ja, det får du reda på när du kommer!

Läs mer om Pantomimteatern här.

Foto: Pantomimteatern.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia