Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Sveriges nordligaste teater gästspelar på Ö2 - Scenpass Stockholm

Titti Grahl, som arbetar för oss i Scenpass Stockholm och som administrerar kontakten med er och våra medlemsteatrar, har tyvärr blivit sjuk. Hon kommer att vara sjukskriven hela våren och återkommer i höst. Vi önskar henne ett snabbt och gott tillfrisknande!

Vi i styrelsen arbetar just nu med att tillfälligt omfördela och ta över hennes arbetsuppgifter. På grund av detta har vi inte kunnat återkomma till er om ni har försökt få tag på oss. Vi jobbar på detta och ser fram emot en fortsatt verksamhet för er!

Har ni frågor eller funderingar hänvisar vi till vår epostadress info(@)scenpass-stockholm.se

Varma hälsningar från oss i styrelsen i Scenpass Stockholm

Sveriges nordligaste teater gästspelar på Ö2

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/9/1/scenpass-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Giron Sámi Teáther kommer till Ö2, Östgötagatan 2 och spelar sin aktuella föreställning GUTNAGIERDU – CIRKEL AV ASKA den 14 och 15 maj. Ett unikt tillfälle att se en föreställning av Sveriges nordligaste teater som har sin bas i Kiruna. Inspirerade av den gamla kinesiska kritcirkel- legenden tar sig Giron Sámi Teáhter an en känslig samtidsfråga: Vem har rätt till jorden och dess resurser? 

Vad: GUTNAGIERDU – CIRKEL AV ASKA
Var: Ö2, Östgötagatan 2, vid Mosebacke
När: 14 och 15 maj kl 19.
Pris: 175 kr ( ord. pris 240 kr)
Boka: Du bokar via denna länk.
Kampanjkod: Scenpass

GUTNAGIERDU – CIRKEL AV ASKA är inspirerad av Brechts Kaukasiska kritcirkel. Där strider två kvinnor om rätten till samma barn. I CIRKEL AV ASKA blir barnet en symbol för framtiden och marken.

– Många urfolk finns på marker med mycket naturresurser. Urfolken har hamnat på markerna som har nånting som samhället behöver, säger Åsa Simma, teaterchef på Giron Sámi Teáther. – De moraliska dilemman som människan står inför idag skärskådas i föreställningen. Läs mer här.

Manus är skrivet av den samiske poeten, aktivisten och musikern Niillas Holmberg. Niillas har bland annat skrivit fem diktböcker på nordsamiska, en på finska och en på engelska och 2015 blev han nominerad till  Nordiska rådets litteraturpris. Här har han samarbetat med Laura Jäntti, finsk regissör som jobbat med såväl stora operauppsättningar på Finlands stora scener, som väldigt små projekt i Sydamerika.

Giron Sámi Teáhter är det samiska folkets teater och en angelägenhet för hela Sverige.Teatern har sina rötter till den fria teatergruppen Dálvadis, en pionjärverksamhet utan fast scen, som spelade på samiska språk med turnéer i Norden, Europa och Kanada.

Giron Sámi Teáther har en lång rad hyllade och prisbelönta föreställningar på sin repertoar, men vi har inte så ofta chansen att se dem i Stockholm då de oftast turnerar i  det samiska traditionella bosättningsområdet, Sápmi. Så passa på!

Läs mer 

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2023

Vad: Årsmöte SCENPASS STOCKHOLM – EN DEL AV RIKSTEATERNNär: Onsdagen den 10 maj – dörrarna öppnas kl. 17:45. Årsmöte kl. 18-19.Var: Teater Tribunalen. Hornsgatan 92,

Läs mer »

Julklappstips från oss!

Här kommer ett superbra tips på sista-minuten julklapp – som du handlar hemma från soffan och som räcker LÄNGE: Ge bort ett Scenpass! Ett medlemskap

Läs mer »

Kontakt

Kontakt: scenpass.stockholm(@)gmail.com