Se ONDSKAN på Ö2

Jan Guillous prisbelönta roman är en gripande berättelse om utsatthet, motstånd och djupaste vänskap. Föreställningen med  Jesper Arin har hyllats på Edinburgh Festival Fringe och blivit inbjuden till San Francisco International Arts Festival. Nu gästar den Ö2 – du har scenpassrabatt!

Vad: ONDSKAN – monolog med  Jesper Arin
När: 18,19,25 och 26 september klockan 19
Var: Ö2, Östgötagatan 2, vid Mosebacke torg.
Pris: 175 kr (ord 240 kr).
Boka: Boka din biljett via denna länk.
Kod: Scenpass
Speltid: ca 65 min

Eriks liv är fyllt av våld, hemma får han stryk av sin far, i skolan är han gängledare.Han skickas iväg till internatskolan Stjärnsberg fast besluten att lämna våldet bakom sig.
På Stjärnsberg blir han bästa vän med den snälle och begåvade Pierre. Erik studerar flitigt och försöker bli accepterad på internatet men verkligheten vill annorlunda. Skolan styrs genom ”kamratuppfostran” och när Erik vägrar rätta in sig i ledet börjar de äldre eleverna istället trakassera Pierre med allt grövre metoder. Erik ställs inför ett ödesdigert val: att tiga still och tänka på sig själv eller med alla medel bekämpa ondskan och rädda sin bästa vän.

“En stark text, en skicklig skådespelare, en stol och fyra strålkastare – ibland behövs det inte mer än så för att skapa minnesvärd teater.” Jönköpings-Posten

Skådespelare Jesper Arin // Författare Jan Guillou // Bearbetning Benny Haag

Läs mer