Oscar Levertins vänner på Brunnsgatan Fyra

Montelius, foto Niklas Hellgren

Nu blir det skummande, fradgande litteraturkryssning på Teater Brunnsgatan Fyra! Den 4 mars är det  urpremiär för Teater Brunnsgatans största uppsättning någonsin. Martina Montelius succéroman Oscar Levertins vänner blir teater i författarens egen dramatisering – för regi står Philip Zandén. Passa på att boka din biljett med scenpassrabatt 5, 6 och 8 mars!

Vad: OSCAR LEVERTINS VÄNNER
Var: Teater Brunnsgatan 4, t-bana Östermalmstorg
När: 5 mars kl 19, 6 mars kl 19, 8 mars kl 16
Pris: 250 kr (ord 350 kr)
Boka: Du bokar din biljett via den här länken. Gäller i mån av plats.

Romanen Oscar Levertins vänner blev omtalad för sitt korståg för kulturtantens existensberättigande, och för den åldrande kvinnans rätt till frisprättande sexualitet. Men berättelsen har fler bottnar. Det blir smärta, skratt och problematisk erotik. Det blir språklust, sammanbrott och den utstöttes längtan efter en brevvän.

Rollen som Boel görs av Annika Hallin. I övriga roller ser vi Tova Magnusson, Christer Fant, Kalle Westerdahl och Eva Stenson. En produktion av Teater Brunnsgatan Fyra i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

”Kulturtanten har alltid varit mitt kraftdjur. Jag vet att jag delar den upplevelsen med många. När jag nu själv sakta men säkert närmar mig livets förmenta middagshöjd måste jag mobilisera. Jag väljer att göra det genom att överlämna mitt material till konstnärligt högoktaniga proffs.”  Martina Montelius

Läs mer 

Bilden: Martina Montelius, foto Niklas Hellgren

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia