Marserbjudanden

affischbild_fotoMarkus-Garder_formail

Nu är det fullt ös på scenerna i Stockholm! Som scenpassmedlem har du rabatt på en rad olika teatrar. Via länken kan du läsa om några som har premiär i mars och hur du bokar. Vi ses i vimlet!

Se EN GRAV FÖR TVÅ på Teater Galeasen

EN GRAV FÖR TVÅ (Antigone i Kolonos) av Sara Stridsberg i regi av Natalie Ringler, med skådespelarna Lina Englund, Johan Rabaeus och Maja Rung har premiär den 4 mars. Du har 25 % scenpassrabatt.

Vad: EN GRAV FÖR TVÅ (Antigone i Kolonos)
Var: Teater Galeasen, Slupskjulsvägen 32, Skeppsholmen. Ta direkt till vänster efter bron och följ vattnet.
När: Våren 2024
Pris: 285 kr (ord.pris 380 kr).
Boka: Scenpass finns som biljettalternativ. Gå direkt till www.galeasen.se.
Tillgänglighet: Teater Galeasen ligger en bit ut på Skeppsholmen. Det finns inga trappor, men scenrummet och sittplatser byggs om inför varje uppsättning vilket kan försvåra framkomligheten. Kontakta teatern om du har frågor – här finns kontaktinfo.

Det är ett tätt kammarspel på gående fot om spåren av familjen i det egna jaget, om ansvar och arv, om gemensamma minnen och allt som kommer upp till ytan när man anar att samtalen är räknade. Stridsbergs pjäs är en betraktelse och en uppgörelse, både nutida och evig i sitt utforskande av längtan och plikt, av det flyktiga livet och den aldrig upphörande evigheten.

Läs mer här.

Foto: Marcus Gårder.


Se BABYN I MAGEN, ett gästspel på Teater Tribunalen

Foto: Robert Paraniak.

BABYN I MAGEN är ett gästspel på Teater Tribunalen. Det handlar – precis som titeln säger – om ett barn i magen. Regisserar gör Michael Cocke. På scen ser vi de tre skådespelarna och musikerna Agnes Kofoed Christianson, Mohamed Medo Ismail El Sayed och Youssef Salama Zaki. Du har scenpassrabatt.

Vad: BABYN I MAGEN
Var: Teater Tribunalen. Hornsgatan 92, T-bana Zinkensdamm. Buss 4 eller 66. 
När: 1 mars kl. 19, 2 mars kl. 16, 3 mars kl. 16.
Pris: 100 kr.
Boka: Du bokar biljett genom att mejla Hanna Melanton-Appelfeldt, producent, på epost hanna@tribunalen.com.
Tillgänglighet: Läs om tillgängligheten i lokalerna här.

Agnes Kofoed Christianson och Medo Ismail El Sayed berättade den sanna historien om hur de träffades, gifte sig och fick ett barn för dramatikern Lucas Svensson som sedan skrev pjäsen BABYN I MAGEN. I Lucas Svenssons pjäs är det Babyn i magen som är berättare. Ännu ofödd finns han på scenen vid sina föräldrars sida som en vägvisare och skyddsängel. För regin står Michael Cocke som senast satte upp HUNDRA SÅNGER av Roland Schimmelpfennig på Göteborgs Stadsteater 2022.

Läs mer här


Se HOTELL VITA HÄSTEN på Folkoperan

Promotionbild från Folkteatern.

I en förkrigstid av kapprustning, politiska spänningar och nationalism checkar en grupp vilsna själar in för att vila nerverna i de österrikiska alperna. Staffan Valdemar Holm regisserar på Folkoperan! Du har scenpassrabatt.

Vad: HOTELL VITA HÄSTEN
Var: Folkoperan, Hornsgatan 72. T-bana Mariatorget, uppgång Torkel Knutssongatan. Buss 4, 55, 57, 66. 
När: Våren 2024 
Pris: Olika prisalternativ. Du har 25 % scenpassrabatt! Boka här
Boka: Scenpass finns som biljettalternativ.
Tillgänglighet: Läs om tillgängligheten på Folkoperan här

I ensemblen möter vi skådespelarna Jonas Karlsson, Stina Ekblad, Lennart Jähkel, Magnus Roosmann och Magnus Ehrner tillsammans med operasångarna Elin Rombo, Alexandra Büchel, Richard Hamrin, Klas Hedlund, Clara Gunge, Lovisa Huledal och Joakim Larsson. För regin står Staffan Valdemar Holm som ihop med scenografen Bente Lykke Møller tar sig an en operetternas operett där stämningen balanserar på gränsen mellan desperat munterhet och total katastrof.

Läs mer här


Se VÄRLDEN AV I GÅR på moment:teater

Foto: Carla Orrego Veliz

1942 skrev författaren Stefan Zweig boken Världen av i går: en europés minnen. Därefter tog han sitt liv tillsammans med hustrun Lotte. Nu gör moment:teater en föreställning som låter publiken möta den här boken och tiden, som både ligger oss väldigt nära och samtidigt känns väldigt avlägsen.

Vad: VÄRLDEN AV IGÅR
Var: moment:teater i Gubbängen, snett över torget precis vid t-banestationen (gröna linjen mot Farsta).
När: Våren 2024
Pris: 250 kr (ord. pris 300 kr).
Boka: Du bokar via den här länken. Klicka på aktuellt datum. Scenpass finns som ett biljettalternativ.
Tillgänglighet: För info om tillgänglighet på moment:teater – se här

Stefan Zweig var en av sin tids mest uppburna författare, läst och beundrad världen över, tills den politiska situationen drev honom i landsflykt efter Adolf Hitlers maktövertagande 1933. Regissören Andreas Boonstra bestämmer sig för att göra en uppsättning av Stefan Zweigs bok i formen av en dramatiserad bokcirkel. Föreställningen kommer att förutsätta att de flesta som ser den, om de inte redan gjort det, kommer att läsa boken efter att de sett uppsättningen. Med Linda Källgren och Anders Berg.

Läs mer


Se DANTE på Dansens Hus – Elverket

Foto: Gunilla Heilborn

DANTE är en föreställning om obeslutsamhet och konstanta irrfärder. Ett pärlband av sånger, textfragment, sparsmakad dans och opålitliga vägvisare av koreografen Gunilla Heilborn. Du har scenpassrabatt.

Vad: DANTE 
Var: Dansens Hus – håller under en tid av renovering till på Elverket på Linnégatan 69, cirka 400 meter från tunnelbanestationen Karlaplan. Karta.
När: 7-9 mars kl. 19.
Pris: 253 kr (ord pris 280 kr)
Boka: Du bokar via den här länken. Scenpass finns som biljettalternativ. 
Tillgänglighet: Här hittar du info om tillgängligheten på Elverket. 

Det finns de som önskar att medeltiden aldrig ska ta slut. I sin nya produktion DANTE tar Gunilla Heilborn avstamp i en misslyckad resa till Florens där hon, på jakt efter Dante, går vilse, inte i en dunkel skog utan bland alla turister – som liksom hon hasar fram längs Florens ringlande gränder för att söka kontakt med en svunnen tid. Dåtid och nutid möts i en mycket spekulativ läsning av Dantes eviga frågor i ett helt nytt verk för tre förlorade själar.

Läs mer.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Kallelse till årsmöte 2024

Vad: Årsmöte SCENPASS STOCKHOLM – EN DEL AV RIKSTEATERNNär: Torsdagen 21 mars – dörrarna öppnas kl. 17:45. Årsmöte kl. 18-19.Var: Teater Tribunalen. Hornsgatan 92, T-bana

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia