Föreläsning med Dag Kronlund

Dramaten och Scenpass Stockholm välkomnar dig till en miniföreläsning av Dag Kronlund om Dramatens konstsamling, måndag 11 februari kl 18 i  Lejonkulans foajé.

Dag Kronlund är fil.dr i teatervetenskap och chef för Kungliga Dramatiska teaterns arkiv och bibliotek. Han är också en fantastisk berättare! Det vet vi som har haft förmånen att lyssna på honom förut. Nu har du som scenpassmedlem chans att höra Dag berätta om några av de konstverk som hänger på Dramatens väggar.

Dag Kronlund har skrivit en bok om porträtten i Dramatens konstsamling. Ett hundratal verk från 1800-talets första decennier fram till våra dagar. Magnifika oljemålningar, teckningar i blyerts och krita, storslagna skulpturer i marmor och brons, mindre saker i gips: Alla bidrar de till att belysa en viktig del av Dramatens långa och innehållsrika historia. Dags böcker kommer att finnas till försäljning.

Vad: Föresläning med Dag Kronlund. Du bjuds på kaffe och kaka!
Var: Dramaten, Lejonkulans foajé, Sibyllegatan 1
När:
Måndag 11 februari kl 18.00 – c:a 19.30.
Entré: 50 kr. Betalas på plats. Kontant eller Swish.
Boka plats: Anmäl dig till info@scenpass-stockholm.se. Förbokning krävs. Det finns bara 40 platser. Anmälan är bindande. Om du har bokat och inte avbokar din plats innan den 9 februari debiteras kostnaden.

Hjärtligt välkommen!