Upplev LEVE COMMUNEN! på Teater Tribunalen

communen

Nu har du möjlighet att uppleva något alldeles särskilt på Teater Tribunalen! Det riktar sig till dig som gillar rollspel, men också till dig som är intresserad av rollspel och vill veta mer. LEVE COMMUNEN! – är ett improviserat rollspel om Pariskommunen 1871, med premiär på fredag 29 april. Du är inbjuden till en öppen repetition på onsdag och torsdag kl 18!

Vad: Öppen repetition av LEVE COMMUNEN!
Var: Teater Tribunalen, Hornsgatan 92, T-bana Zinkensdamm.
När: Onsdag 27/4 och torsdag 28/4 kl 18.
Boka: Du bokar en plats genom att mejla verksamhetsledare Hanna Melanton-Appelfeldt:  hanna@tribunalen.com.
Det är först till kvarn som gäller. Antalet platser är begränsat. 
Pris: Gratis
Längd: C:a 3 timmar. Spelas t.o.m. den 8 maj. Se speldatum här

Fyra skådespelare improviserar fram ett drama om kamp, kärlek, hopp och förtvivlan under de 72 dagar 1871 då Paris invånare genomlevde det jublande hoppet i början av den ”den första proletära revolutionen”, och det oundvikliga, blodiga slutet på den. Allt i form av ett rollspel komplett med slumpade val, ett intrikat regelverk och oförutsedda vändpunkter.

I LEVE COMMUNEN! får vi, i en blandning av slump, spellogik och stundens infall, laborera och leka med ett antal historiska personers liv och öden under revolutionen 1871. Varje kväll möter vi nya rollfigurer, i nya konstellationer och utsatta för nya förvecklingar Vi får vara med när de brottas med vardagsproblem och livsavgörande beslut, vi får slåss och älska med dem, för att slutligen dö med dem. Ingen föreställning den andra lik!

Föreställningen är inspirerad av bordsrollspel, och initierad av Mattias Redbo som är skådespelare och rollspelare. Han medverkar bl.a. i podden Sweden Rolls, som 2021 utsågs till världens bästa rollspelspodd.

Läs mer här. Läs mer om tillgänglighet på Teater Tribunalen här

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Vi talar om teater hösten 2023!

Välkommen att delta i teatercirkeln TALA OM TEATER, Scenpass Stockholms kostnadsfria studiecirkel som sker i samarbete med Vuxenskolan. En gång i månaden talar vi om teater vi

Läs mer »

Kontakt

Kontakt: info(@)scenpass-stockholm.se