Tala om teater med oss i höst

talaomteater

Välkommen att delta i teatercirkeln TALA OM TEATER, Scenpass Stockholms kostnadsfria studiecirkel som sker i samarbete med Vuxenskolan. En gång i månaden talar vi om teater vi sett – under ledning av  Ingegerd Rönnberg och Margareta Tegerstedt. Hösten 2022 diskuterar vi fyra föreställningar på temat ”SANNINGENS PRIS”.

Många av oss känner att scenkonstupplevelsen berikas och fördjupas när vi får prata med andra om de föreställningar vi ser. Därför har vi startat teatercirklar i samarbete med Vuxenskolan. Det är högt i tak, vi diskuterar och vi lär oss av varandra. Teatercirkeln är helt kostnadsfri och bygger på deltagarnas engagemang och intresse.

När du kommer till våra möten skall du alltså ha sett föreställningen vi ska tala om. Mötena äger rum en torsdag i månaden. Du måste själv boka (och betala) de föreställningar som vi skall tala om. Lyckas du inte få tag i biljett till någon av dem brukar det ändå vara givande att delta i diskussionen.

Du anmäler ditt deltagande i teatercirkeln via epost teatercirkel@gmail.com

Med anledning av vårt samarbete med Vuxenskolan uppges vid anmälan: Namn, adress, personnummer, epostadress och mobilnummer.

Anmäl dig senast den 15 september.

Anmälan är bindande och gäller samtliga tillfällen. Antalet platser är begränsat. Vi tillämpar principen ” först till kvarn”.  Vi träffas i Vuxenskolans lokaler, Heleneborgsgatan 7, t-bana Hornstull eller buss 4 till Högalidsgatan, på torsdagar kl 18-20.

Temat för hösten 2022 är ”SANNINGENS PRIS”.

Höstens datum för träffarna med cirkeln är den 22 september, 13 oktober, 17 november och 8 december kl 18-20.

Torsdag 22 september: Vi talar om Nordic crime på Dramaten. Nyskrivet semidokumentärt drama av Mattias Andersson som även står för regi. Han låter ett gäng fiktiva tv-deckare konfronteras med verkliga våldsbrott. I rollerna bl a Krister Henriksson (som Wallander) och Jakob Eklund (som Johan Falk). Premiär 8 september.  Läs mer och boka här.

Torsdag 13 oktober: Vi talar om Red Speedo på Playhouse teater. En flerfaldigt prisad pjäs av Lucas Hnath om idrott på toppnivå, prestationskrav, framgångar och fusk. Den ställer frågan ”Vad vi blir för människor om personlig vinning är viktigare än moral?” Regi Stefan Marling. Premiär 28 september. Läs mer och boka här.

Torsdag 17 november: Vi talar om Norma på Folkoperan. Bellinis opera utspelas i ett ockuperat land med starka kvinnor i centrum. Det är en revolutionär historia som växlar mellan ilska, sorg och klarhet och innefattar ett laddat triangeldrama samt landsförräderi. Regisserar gör hyllade Eirik Stubö som härmed gör sin Sverigeoperadebut. Premiär 14-15 september. Läs mer och boka här.

Torsdag 8 december: Vi talar om Brechts högaktuella Galileis liv på Dramaten. Staffan Göthe spelar vetenskapsmannen som upptäckt att jorden inte är världens centrum, utan jorden kretsar kring solen. Genom att strid för vetenskapens värde och sanning mot ” alternativa fakta” riskerar han dödsstraff. Regi Carolina Frände. Premiär 13 oktober. Läs mer och boka här.

Text om föreställningarna från Ingegerd Rönnberg, cirkelledare

Bilderna: Norma/Folkoperan – pressbild. Nordic crime/Dramaten – foto Sören Vilks. Galileis liv/Dramaten – foto KlaraG. Red Speedo/Playhouse Teater – pressbild.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia