Tala om teater med oss!

Kulturhuset Stadsteatern

Nu när teatersalongerna äntligen öppnar igen startar vi på nytt Scenpass teatercirkel TALA OM TEATER, Scenpass Stockholms kostnadsfria studiecirkel som sker i samarbete med Vuxenskolan. En gång i månaden talar vi om teater vi sett – under ledning av våra fantastiska cirkelledare Ingegerd Rönnberg och Margareta Tegerstedt! I höst diskuterar vi fyra föreställningar på temat ”Hopp. När livet vänder.”

Nu kan vi äntligen börja planera att gå på teater och scenkonst igen! Många av oss känner att upplevelsen berikas och fördjupas när vi får prata med andra om de föreställningar vi ser. Därför har vi startat teatercirklar i samarbete med Vuxenskolan. Det är högt i tak, diskussionerna är livliga och vi lär oss av varandra! Teatercirkeln är helt kostnadsfri och bygger på deltagarnas engagemang och intresse.

När du kommer till våra möten skall du alltså ha sett föreställningen vi ska tala om. Mötena äger rum en torsdag i månaden. Du måste själv boka (och betala) de föreställningar som vi skall tala om. Lyckas du inte få tag i biljett till någon av dem brukar det ändå vara givande att delta i diskussionen.

Du anmäler ditt deltagande i teatercirkeln via epost:teatercirkel@gmail.com

Med anledning av vårt samarbete med Vuxenskolan uppges vid anmälan: Namn, adress, personnummer, epostadress och mobilnummer.

Anmäl dig senast den 20 september.

Anmälan är bindande och gäller samtliga tillfällen. Antalet platser är begränsat.

Teatercirkeln hålls i en av Vuxenskolans lokaler på Södermalm mellan kl 18.00-19.45. Vi återkommer om vilken lokal det blir.

Temat för hösten 2021 är ”HOPP. NÄR LIVET VÄNDER.”

Höstens datum för träffarna med cirkeln är den 30 september, 28 oktober, 25 november och 16 december kl 18.00-19.45.

Torsdag 30/9. Vi talar om AMBULANS. Nyskrivet samtidsdrama om när det fruktansvärda som inte får hända händer av uppmärksammade Paula Stenström Öhman. Hon skildrar människor – däribland två systrar och en tonårsson – i akut kris och kaos. Fokus ligger på läkande. Att ta sig ur mörkret.  Premiär 17/9 på Dramaten/Målarsalen. Läs mer och boka här.

Torsdag 28/10. Vi talar om DEN YTTERSTA MINUTEN. Mattias Andersson har  skapat en poetisk, passionerad och djärv teaterdokumentär om vad människor vill berätta i det ögonblick när livet hotar att brista. Han har bett Dramatens skådespelare att bidra med sina tankar på temat och nästan hela teaterns ensemble medverkar. Premiär 3/9 på Dramaten/Stora scenen. Läs mer och boka här.

Torsdag 25/11. Vi talar om EN DROPPE HONUNG. Ett omskakande brittiskt drama om två arbetarklasskvinnor en mor och dotter (spelade av Helena Bergström och hennes dotter Molly Nutley). Det är en både rå och ömsint berättelse om att försöka navigera och bevara sin självkänsla i en värld som slits sönder av hat och motsättningar. Premiär 10/9 på Kulturhuset Stadsteatern/Klarascenen. Läs mer och boka här.

Torsdag 16/12. Storslagen avslutning med älskade klassikern SOUND OF MUSIC som förenar musik, tanke och dans. Det handlar om att finna en väg ut ur sorgen, att vara på flykt och står upp för det rätta. Maria spelas av Sara Jangfeldt och kapten von Trapp av Peter Gardiner. Maria blir ljuset i familjen Trapps tillvaro och visar att musiken kan vara en helande kraft. Musikalen har haft premiär och spelas på Stadsteatern/Stora scenen.

Läs mer och boka här.

Foto: Kulla Gulla Kulturhuset Stadsteatern. Fotograf Matilda Rahm Ilustratör Lina Schnaufer.

Den yttersta minuten, Dramaten, foto Dramaten.

Bilden längst upp: Sound of Music, Kulturhuset Stadsteatern, foto Sören Vilks.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia