Följ med in bakom kulisserna på föreställningen TÄNK ATT DU LEVER

Banner-hemsida-wbb

Nu ska vi äntligen få göra en ”Från ax till limpa” igen! Scenpass Stockholms medlemmar har blivit inbjudna att titta in bakom kulisserna och följa arbetet med uppsättningen av en nyskriven pjäs som heter TÄNK ATT DU LEVER och se hur en föreställning växer fram under repetitionsperioden på Aliasteatern – den 17 november kl. 18, 23 november kl. 18 och 1 december kl. 19.

Missa inte denna unika chans att få uppleva en föreställning på en av Stockholms fria scener från ax till limpa! Det brukar vara väldigt uppskattat. Du betalar endast 200 kr för 3 tillfällen.

Vi har också frågat Bernardo Llorenz som startade Aliasteatern om han vill komma förbi och berätta lite om teaterns historia! 

Vad: Tre träffar för att titta in hos TÄNK ATT DU LEVER
Var: Aliasteatern, Hälsingegatan 3. Närmaste t-bana är Odenplan. Karta
När: 17 november kl. 18, 23 november kl. 18 och 1 december kl. 19. Läs mer nedan!
Boka: Du bokar ditt deltagande till info@scenpass-stockholm.se. Din bokning gäller samtliga tre träffar. Bokningen är bindande. Antalet platser är begränsat. Ta gärna med dig en vän som inte är Scenpassmedlem! (alltså ingen krav att du är scenpassmedlem.)
Pris: 200 kr. Betalas med Swisch eller kontant på teatern.
Tillgänglighet: Aliasteaterns lokaler är tyvärr inte anpassade för rullstolsburen publik, men det går bra att kontakta oss om du har speciella behov – här
Mera: Vi bjuder på kaffe, fikabröd & frukt.

TÄNK ATT DU LEVER är en teaterföreställning om ett familjetrauma, om broderskap och korruption. Bröderna Simón och Santiago är födda i Colombia, men livet har tagit den ena till en uppväxt i Sverige och den andra ut i världen. Simón blir indragen i en narkotikahärva driven av korrupta poliser. Han blir dömd till livstids fängelse. Santiago försöker hjälpa sin bror från Sverige och samtidigt bevara närheten dem emellan. Att orka härda ut i detta limbo sliter på bröderna och blir för båda en kamp, om än på olika vis, om att försöka hålla ihop och våga tro på en framtid. Manus av Juan José Iragorri, i regi av Maria Ericson.

TRÄFF 1: 17 november kl. 18
Bernardo Llorenz berättar om Aliasteatern.
Träff med författare, regissör:
Hur skriver man ett manus?
Vi läser delar av texten tillsammans. Prövar orden och samtalar om textens språk och form, frågeställningar och idéer. Vi samtalar om hur det kan gå till att skriva ett drama.

TRÄFF 2: 23 november kl. 18
Träff med ljusdesigner, kompositör, videokonstnär, ensemble:
Hur arbetar man fram en föreställning?Hur tänker en scenograf, en regissör, en kompositör m. fl.? Och hur får man ihop allas idéer till en helhet?  Vi kikar in i processen. Delar av ensemblen spelar upp några scener ur föreställningen.

TRÄFF 3: 1 december kl. 19
Vi ser föreställningen Tänk att du lever. Du deltar i ett eftersamtal med publik, ensemble och teamet bakom.

Läs mer om Aliasteatern här.

Läs mer om föreställningen Tänk att du lever här.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

Fan ska vara teaterdirektör!

Regissören, teaterchefen och numera doktoranden Carolina Frände redovisar sitt forskningsprojekt som handlar om konstnärligt ledarskap i den svenska teaterbranschen. Detta sker under tre kvällar på

Läs mer »

Hem

Evenemang

Samarbetsscener

Arkiv

Bli medlem

Kontakt

Om Scenpass Stockholm

Riksteatern

Formalia