Scenpasskväll på Improvisationsstudion

En Scenpasskväll där du själv får stå på scenen – om du vill! Vi är inbjudna till Improvisationsstudion på Skånegatan på Söder för att få veta mer om deras verksamhet och för att få delta i ett prova på-pass i improvisationsteater. Efter det blir det mingel. Det kostar inget, men du måste förboka. Varmt välkommen!

Vad: Scenpasskväll på Improvisationsstudion med ett prova på-pass och en presentation av verksamheten.
Var: Skånegatan 63. Om du åker t-bana så ligger Imrovisationsstudion mittemellan Medborgarplatsen och Skanstull. Karta
När: 29 oktober kl. 18-20.
Pris: Kostnadsfritt för Scenpassmedlemmar, men förbokning krävs.
Boka: Du bokar din plats med epost till vår mejl info@scenpass-stockholm.se. 
Mer: Du bjuds på en matig macka och något att dricka.

Improvisationsteater är helt enkelt teater utan manus och där man gestaltar saker i stunden. Det kan vara korta scener eller längre berättelser som improviseras fram. Ofta med förslag från publiken. Under ett prova på-pass i improvisationsteater får du testa på två av improvisationsteaterns grundstenar: spontanitet och acceptans. För att improvisera teater måste du träna din spontana förmåga. Din första idé är ofta den bästa. Genom spontaniteten får du kontakt med din fantasi och övar också upp din skapande förmåga. Att acceptera är nödvändigt i improvisationsteater. Acceptans i en grupp bygger upp trygghet och i improvisationsteater innebär dessutom ett bejakande att man kan bygger vidare på de idéer som uppstår. Men framför allt kommer du ha väldigt roligt och få skratta mycket tillsammans med andra! 

Improvisationsstudion är en Stockholmsbaserad improvisationsteater som erbjuder föreställningar och kurser i improvisationsteater. De har även kurser i stand up, clown, mim, skådespeleri, humor och dramatiskt skrivande. Improvisationsstudion är specialiserad på ämnen som kreativitet, samarbete, kroppsspråk och presentationsteknik och håller även workshops för företag, myndigheter och organisationer. 

Läs mer här.

Berätta på:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

På gång med Scenpass Stockholm

DEPARTURE 5–12 oktober

Sexton studenter som går tredje och sista året på kandidatprogrammet Skådespeleri på Stockholms konstnärliga högskola har skapat sina egna föreställningar som de spelar för publik

Läs mer »