Teater Galeasen spelar Fordringsägare

I höst spelar Teater Galeasen Strindbergs FORDRINGSÄGARE i regi av Johan Wahlström. Med Anders Berg, Carl Magnus Dellow och Lina Englund. Föreställningen sker i samarbete med Dramaten. Du har 25 % scenpassrabatt och bjuds in till en speciell träff med publiksamtal söndag den 28 oktober.

Vad: FORDRINGSÄGARE
När: Erbjudandet (25%) gäller hela spelperioden 12 okt – 18 nov 2018. Föreställningen spelas lör och sön kl 16 samt mån och ons kl  19.
Specialkväll: Inbjudan till samtal med regissören efter föreställningen söndag 28 oktober. Samtalet börjar c:a 17:30. (Bokas som en vanlig scenpassiljett till föreställningen – via hemsidan.) Vi bjuder på kaffe!
Var: Teater Galeasen, Slupskjulsvägen 30-32, Skeppsholmen.
Pris:  217, 50 kr (ord. pris 290). Inga avgifter tillkommer. Du har alltid 25 % rabatt med ditt scenpass.
Boka: Boka din biljett via Teater Galeasens hemsida. Välj  aktuellt datum och klicka på Köp. Välj “Scenpass”  och önskat antal biljetter. Välj betalningssätt och gör klart köpet.


FORDRINGSÄGARE är ett triangeldrama mellan en kvinna och två män. Den nuvarande maken, konstnären Adolf, vet först inte vem den främmande mannen är som ställer frågor om hans äktenskap med Tekla. Det visar sig vara hustruns före detta man, Gustav. Gustav triggar Adolfs pyrande tvivel i syfte att splittra dem, vilket sätter igång en komplex spiral av kärlek, svartsjuka och hämndbegär.

FORDRINGSÄGARE är en pjäs för var och en som intresserar sig för relationer – för bekräftelsebehovens och stolthetens konster.  Själv ansåg Strindberg att just Fordringsägare var ett storslaget och djärvt sorgespel, han skrev stycket 1889 alldeles efter Fröken Julie.

Läs mer

 

Bilden ovan: Foto Cato Lein/form Jan Larsson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *