Med hälsing från Unga Roma!

Se en specialvisning fredag 29 januari av IRENA – INGEN ÄNGEL online, en filmatisering gjord av Unga Roma i samarbete med Polska Institutet. Du ser den kostnadsfritt via Polska Institutets hemsida.

Den 27 januari var det Förintelsens minnesdag då vi minns och hedrar offren för Förintelsen och de som gjorde motstånd. En av dem som gjorde motstånd var den polska socialarbetaren Irena Sendler, född Krzyżanowska. Som medlem i den underjordiska motståndsorganisationen Żegota smugglade hon ut 2500 judiska barn ur Warszawas getto under andra världskriget.

I morgon fredag den 29 januari kan du se en specialvisning online av föreställningen, gjord av Unga Roma i samarbete med Polska Institutet.

IRENA – INGEN ÄNGEL, av Lotta Grut, i regi av Daniel Goldmann, är 55 minuter lång och spelas för alla från 9 år och uppåt. Föreställningen hade premiär i mars 2020. På scen ser vi Mikaela Hagelberg och Tobias Aspelin.

Klicka på länken till Polska institutets hemsida så kommer du vidare till föreställningen IRENA – INGEN ÄNGEL, som finns tillgänglig för visning i morgon, fredag den 29 januari, mellan kl. 18.00 och 21.00.

Läs mer på Unga Romas hemsida här.